OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN

ONI SU BRAČNI PAR, NAJSPOSOBNIJI SU POLICAJCI U DRŽAVI, A IMAJU I TROJE DJECE:: ‘Dok jedan trenira, drugi dadilja’

Na natjecanju su pomeli konkurenciju i osvojili prvo mjesto u ženskoj, odnosno u muškoj konkurenciji na stazi dugoj 30 kilometara

E, da su se njih dvoje prijavili u emisiju Superpar – vjerojatno bi pobijedili. Veslaju, trče, planinare, pucaju, nema što ne rade. Oni su najspremniji i najvještiji policajci u Hrvatskoj. Ines je pobijedila u ženskoj konkurenciji, Zoran u muškoj, a zajedno su bračni par Mamuzić, piše RTL.

Trče s opremom teškom 10 kilograma, veslaju u kanuu, penju se i spuštaju s užetom, gađaju mete i bacaju bombe. Što god radili Mamuzići su najbolji. Najspremnije policajce u državi na ispitivanje smo priveli u sportskoj dvorani u kojoj su gotovo svakodnevno.

“Jedan smo mladi par, ili se barem tako osjećamo. Osmijeh na vašem licu puno govori. Veseli, vedri, posvuda smo, imamo troje djece. Bavimo se svime”, kaže policijska službenica Ines Matec Mamuzić dodavši da su u braku 13 godina, a u vezi 24 godine.

Na natjecanju su pomeli konkurenciju i osvojili prvo mjesto u ženskoj, odnosno u muškoj konkurenciji na stazi dugoj 30 kilometara.

“Još dok smo trčali smo na radiovezi čuli. Imali smo kodna imena i čula sam da je prvi ušao u cilj Čaplja 2 i nasred ceste sam se zaderala ‘tooo!’ Bilo mi je važnije da on ostvari bolji plasman nego ja”, kazala je Ines.

‘Dok jedan trenira, drugi dadilja’

Ines Matec Mamuzić je sportašica, psihologinja koja se bavi utjecajem tjelovježbe na mentalno zdravlje policajaca, kriminalistica i inače je s druge strane kamere i ravnatelja policije priprema za medijske izjave. Zoran je instruktor gađanja koji je obuke držao od Afganistana, Jordana do Ukrajine.

“Ja sam instruktor za gađanje, ovo je moj radni prostor. Paraleno s ovim radim i kao koordinator za upućivanje pripadnika specijalne jedinice za operaciju Frontexa u Grčku”, rekao je Zoran. S Mamuzićima se natjecalo još 60-ak policajaca i osim Ines, tešku stazu prošla je samo jedna policajka.

“Jako, jako duga trka, zahtjevna po gorju i puno je radnih točaka. Zna biti čupavo”, kazao je Andrija Živković, organizator Memorijala Šimo Đamić.

No ovogodišnji pobjednici puno radnih točaka su savladali na stazi i kod kuće s troje djece. Dok jedan trenira, drugi dadilja. Oni su superpolicajci i superroditelji koji nakon posla jure po djecu u školu i vrtić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr