'Ne odlaze oni trbuhom za kruhom nego mozgom za kruhom'

Premijer Milanović se na početku skupa u Umagu gdje se raspravlja o gospodarskoj budućnosti obratio prisutnima rekavši da ‘onaj tko je vrijedno radio, a možda i nije donosio najpametnije odluke, uvijek je napredovao’. Poručio je i da Vlada neće monetizirati autoceste ako to ne bude isplativo.

Predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović nalaze se u Umagu na Croatia Business Openu gdje se raspravlja o gospodarskoj budućnosti Istre i Hrvatske te turističkoj sezoni.

“Onaj tko je vrijedno radio, a možda i nije donosio najpametnije odluke, uvijek je napredovao. Onaj tko je manje radio i više kalkulirao, u istim uvjetima mira, stabilnosti i kakve-takve predvidljivosti, onaj tko je htio na brzinu i preko noći – taj je u problemima. To je jedino pravilo koje vidim”, rekao je Milanović.

Premijer je poručio i kako Vlada neće monetizirati autoceste ako to ne bude isplativo. Komentirao je i najavu rezova u javnom sektoru.

“Išli smo u racionalne, srednje promjene, male rezove. Javnost je reagirala, naravno, s otporom – to je potpuno normalno i ljudski, ali ne s bijesom i to je dobro. Iz toga izvlačim poruku i pouku da ljudi prihvaćaju promjene, da ne žele radikalne promjene, ali žele da se mijenjamo, prilagođavamo, da tražimo svoju šansu, gledamo što rade drugi, ali da u jednom trenutku odredimo koji je naš put”, istaknuo je Milanović.

Premijer se osvrnuo i na odlazak najkvalitetnijih kadrova iz zemlje. Smatra da su s tim problemom suočene i zemlje koje su najviše ulagale u obrazovanje, jer danas ne znaju što će s visokoobrazovanim kadrom.

“Ne odlaze oni trbuhom za kruhom nego mozgom za kruhom, jer mozak je organ koji troši najviše kalorija”, kazao je Milanović.

Povratak na Net.hr