PROPUST ILI BAHATOST?

ONA JE APSOLUTNA REKORDERKA: Ova SDP-ovka dobila je kaznu od 20.000 kuna jer nikada nije ispunila imovinsku karticu

‘Pet godina nije imovinsku karticu ispunila, niti predala, niti za jednu od svojih dužnosti’

Slučajevi dužnosnika kojima se danas bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokazali su da i dalje postoje problemi s ispunjavanjem imovinskih kartica. Kako javlja HRT, među onima koji su novčano kažnjeni rekorderka je zamjenica zagrebačkoga župana Nadica Žužak koju će propust stajati 20 tisuća kuna.

SDP-ovka Žužak je dužnosnica od kraja 2014., kada je imenovana pomoćnicom ministra poduzetništva, a od 2017. je zamjenica zagrebačkog župana. Iako ju je Povjerenstvo, kako kažu, dva puta upozorilo, imovinsku karticu nikad nije ispunila.

“Imamo dužnosnicu koja pet godina nije imovinsku karticu ispunila, niti predala, niti za jednu od svojih dužnosti i moj prijedlog bi bio da se odredi sankcija 20 tisuća kuna”, rekla je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković.

ŠTO SVE STOJI U IMOVINSKIM KARTICAMA SABORSKIH ZASTUPNIKA I MINISTARA? Evo tko je uštedio najviše, a tko ima i po nekoliko kredita

Primao naknadu koju nije smio

Poput Žužak, koja će sankciju platiti u deset rata, u ratama će kaznu od 2000 kuna platiti i HDZ-ov zamjenik sisačko-moslavačkog župana koji je istovremeno obnašao i dužnost predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Osekovo u Popovači, za što je mjesečno primao 260 kuna naknade, iako to nije smio.

“Ali gledajte, tu naknadu si nisam ja propisao, niti sam si je dodijelio. Onaj tko je to isplaćivao, trebao je uvidjeti da mi nije smio, je’l tako”, rekao je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Posavec. Međutim, članica Povjerenstva, Tatjana Vučetić, upozorava da u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa stoji odredba koja kaže da je dužnosnik osobno odgovoran za svoje ponašanje.

Zamjenik načelnika općine Ernestinovo Željko Katić također je kažnjen s 2000 kuna, jer u imovinskoj kartici nije naveo prihode po osnovi invaliditeta kao ni Ford fokus u vlasništvu supruge. Postupak se pokreće u slučaju gradonačelnika Rovinja Marka Paliage koji u imovinsku karticu nije upisao pašnjak i dvije oranice koje je naslijedio od djeda.

OBJAVLJENA IMOVINSKA KARTICA MIROSLAVA ŠKORE: Pogledajte koliku plaću ima i što sve posjeduje čelnik Domovinskog pokreta

ZORAN MILANOVIĆ PRIJAVLJEN POVJERENSTVU ZA SUKOB INTERESA: Radi se u putovanju u Albaniju

Povratak na Net.hr