OMIŠANE PRESTRAVILA NEOBIČNA LETJELICA: / 'Srce mi je stalo. Prošla je iznad krovova brzinom munje'

Image

Omišane je sinoć na nebu zatekao neobičan prizor.

31.1.2017.
8:29
Play logo

Susjedstvom se proširio neugodan zvuk, a mnogi su na društvenim mrežama pokušali pronaći odgovore na pitanje o čemu se zapravo radi. Ubrzo su krenula nagađanja, a neki su Omišani otišli toliko daleko da tvrde kako je moguće da se radi o izvanzemaljcima.

Centar 112 ipak je odagnao svaku sumnju u takvo što, obavijestivši kako se radilo o vojnoj vježbi koju izvodi posada američkog vojnog aviona. Detalje ipak nisu iznosili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Neslužbene informacije kažu kako su u tijeku vojne vježbe američkog i hrvatskog ratnog zrakoplovstva na Zemuniku, a iste bi trebale završiti do početka idućeg mjeseca.

Moderna vojna oprema

'Neobična letjelica' zapravo je višenamjenski vojni zrakoplov V-11 Osprey, projektiran za obavljanje misija kao dugoletni helikopter i avion s velikom putnom brzinom.

Omišani letjelicu nisu prepoznali, pa su se zaista uplašili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

'Srce mi je stalo. Nisam znao što je tako munjevito proletjelo. Prebrzo za avion, kamoli helikopter. Izveo sam psa u šetnju, odjednom sam čuo buku i kad sam se okrenuo crvena svjetlost je u roku tri sekunde projurila, popraćena veoma neugodnim zvukom. Najgore od svega je bilo što je nisko letjela, te sam u tom trenutku imao osjećaj da će sve sravniti sa zemljom', ispričao je jedan od očevidaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Leti do 565 kilometara na sat

Letjelica koju je vidio klasificirana je kao letjelica koja može uzletjeti okomito kao helikopter, dok se u vodoravnom letu ponaša kao avion.

Prvotni korisnici ove specifične letjelice bili su pripadnici Korpusa mornaričkog pješaštva SAD-a i njihovog ratnog zrakoplovstva. Duga je oko 17 metara, a leti brzinom od 565 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo