Olujni vjetar kod Paga razbio brodicu na komade, član posade spašen

Jak vjetar na Jadranu umalo je prouzročio još jednu tragediju, no zahvaljujući velikoj akciji u kojoj su sudjelovale brojne službe i spasitelji ona je izbjegnuta.

11.2.2015.
9:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kod Povljane je u utorak potonula brodica, a član posade spašen je. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar i nadležnom Lučkom ispostavom Starigrad - Paklenica pokrenula je u utorak u 8 sati akciju spašavanja slijedom zaprimljenoga poziva u pomoć zbog opasnosti od nasukavnja na poziciji uvala Stara Povljana, a koji je odaslao hrvatski državljanin ujedno i vlasnik brodice luke upisa Pag, na kojoj se dogodio kvar pogonskog stroja.

Nepovoljni uvjeti otežavali spašavanje

Djelatnici zadarske Kapetanije nakon što službenim plovilom nisu uspjeli doploviti na dojavljenu poziciju zbog izrazito nepovoljnih uvjeta na moru u akciju spašavanja pozvali su službenike Pomorske policije koji su prema poziciji uputili službeno plovilo, dok su djelatnici LK Zadar nastavili dalje kopnenim putem, kao i djelatnici Lučke ispostave Starigrad Paklenica, piše Slobodna Dalmacija.

Brodolomac spašen, brodica se razbila o stijenu

Nedugo nakon pokretanja akcije službenici Pomorske policije doplovili su na poziciju gdje su uočili usidrenu brodicu nedaleko obale koja se unatoč tome pod jakim udarima vjetra približavala obližnjim stijenama. Istovremeno su kopnom do pozicije pristigli i djelatnici zadarske Kapetanije i starigradske Ispostave te su vlasnika plovila uočili na obližnjoj obali, no kako je bila nepristupačna, angažirani su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji su ubrzo došli do brodolomca, utvrdili da je neozlijeđen te ga u 10.15 sati ukrcali na policijsko plovilo kojim je prevezen na sigurno do otočića Zečevo.

Brodica se zbog jakih udara vjetra primaknula obali te se razbila o stijenje i potonula nedaleko pozicije sidrenja, uz neznatno onečišćenje mora.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali