OPREZ VOZAČI!

OLUJNA BURA PARALIZIRALA PROMET: Na dionicama autocesta zabranjena prometa za neke skupine vozila

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I.skupina), izvijestio je u subotu ujturo Hrvatski auto-klub (HAK).

Jak vjetar usporava promet na dionicama autocesta: A1 između vijadukta Baričević i južnog portala tunela Svetoga Roka te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka).

POLICIJA NAJAVILA STROGE MJERE NAKON NIZA TRAGEDIJA: Evo što očekuje vozače na hrvatskim cestama

Posebna regulacija prometa

Povodom nadolazaćeg blagdana Svih svetih uvest će se poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima. Bit će zabranjen promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.

U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

U nedjelju, 30. listopada, brod na liniji Šipan – Lopud – Koločep – Dubrovnik isplovit će iz Dubrovnika u 20 sati, umjesto u 18,30.

POLICIJA NAJAVILA POJAČANU REPRESIJU: Zbog učestalih prometnih nesreća idućih dana dodatni nadzor prometa

Gužve na granicama

Pojačan je izlazak putničkih vozila na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Slavonski Brod, a ulazak na graničnim prijelazima Macelj i Metković.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na graničnom prijelazu Bajakovo, kolona je duga oko 3 kilometra.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera vozi se usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza/izlaza.

Pripremite se na gužve

Kako se u vrijeme nadolazećeg blagdana Svih svetih očekuju gužve i duža čekanja savjetujemo vozačima teretnih vozila da u vremenskom razdoblju od 29. listopada do 2. studenog od 7 do 19 sati koriste alternativne granične prijelaze, a granični prijelaz Županja samo u večernjim satima.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet u Republici Sloveniji (očekuju se gužve i čekanja na graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Rupa i Macelj): 30.listopada, nedjelja, 8-21 sat; 31.listopada, ponedjeljak 8-21 sat; 1.studenoga, utorak, 8-21 sat.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr