Suđenje Manoliću

OLUJIĆ: Iznijet ću svoja saznanja o suradnji Karamarka s Udbom

“Karamarka sam upoznao kada sam bio zastupnik 2. saziva Hrvatskog sabora u rujnu 1992. Karamarko je tada bio šef ureda predsjednika Sabora Stipe Mesića. Upravo zbog svojih informacija koje sam imao o njemu zazirao sam o kontakata s njim”, kaže Krunislav Olujić.

Odvjetnik Krunislav Olujić, bivši predsjednik Vrhovnog suda potvrdio je gostujući u Studiju 4 da će, ako bude pozvan, svjedočiti kao svjedok obrane u slučaju u kojemu Tomislav Karamarko tuži Josipa Manolića.

Odazvao bi se pozivi da svjedoči

“Poziv od suda nisam dobio, ali sam pozitivno odgovorio na poziv Manolićevog branitelja da iznesem svoja saznanja o suradnji Karamarka s bivšom  jugoslavenskom službom sigurnosti”, rekao je Olujić.

O svojim saznanjima nije želio govoriti, ali je rekao da se odnose na razdoblje od 1992. pa naovamo.

Zazirao od kontakta

“Karamarka sam upoznao kada sam bio zastupnik 2. saziva Hrvatskog sabora u rujnu 1992. Karamarko je tada bio šef ureda predsjednika Sabora Stipe Mesića. Upravo zbog svojih informacija koje sam imao o njemu zazirao sam o kontakata s njim”, kazao je Oluić za HRT.

Na pitanje hoće li teretiti Karamarka, Olujić je rekao kako će o tome odluku donijeti sud.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a u kolovozu prošle godine podnio je tužbu protiv Josipa Manolića koji ga je u intervjuu za tjednik Nacional, početkom lipnja, optužio da je bio suradnik Udbe.

SVE BUM VAS TUŽIL: Karamarko tužio Manolića zbog izjave da je radio za Udbu

POSTOJI LI POPIS UDBAŠA? Josipović kaže da ga je vidio, Manolić da ga je Tuđman zabranio

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr