OKRUTNI POSLODAVCI: Radnicima obećali godišnji, a onda ih odlučili zakinuti

Nemali broj radnika zaposlenih u trgovini, građevini i poljoprivredi često imaju velikih problema s ostvarivanjem prava na imalo godišnjeg odmora u ljetnim mjesecima.

Iz sindikata upozoravaju kako su sve brojnija kršenja prava radnika u ovome segmentu, kao i da to dodatno demoralizira ljude koji uz minimalnu plaću ostaju i bez satisfakcije korištenja godišnjih odmora ljeti, kada im je to najpotrebnije, piše Glas Slavonije.

Olako shvaćaju godišnje planove

Iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) kažu kako je glavni problem to što neki poslodavci zakonsku obavezu izrađivanja i/ili poštovanja plana godišnjeg odmora ne shvaćaju ozbiljno.

Često se događa da poslodavac ni ne napravi plan godišnjeg odmora, već usmeno obeća radniku da u određenom terminu može koristiti godišnji odmor. Radnik zatim taj termin uskladi s bračnim partnerom, uplati ljetovanje, a kada se datum početka odmora približi, poslodavac ga jednostavno ne pusti na godišnji! To su stvarno frustrirajuće situacije u kojima ljudi nemaju izbora nego šutjeti jer misle da će ako se pobune izgubiti posao.

Kolektivni godišnji

“Izrađivanje plana godišnjih odmora na godišnjoj razini zakonska je obveza poslodavca i u većim sustavima gdje su organizirane sindikalne podružnice to se i radi. Tako radnici točno znaju svoj raspored godišnjih odmora”, objašnjava Krešimir Dorić, sindikalni organizator SSSH za istok Hrvatske.

Neki poslodavci uzimaju godišnji odmor svojih zaposlenika olakoFoto: Dusan Mirkovic/PIXSELL

 

“No u manjim sustavima ljeti je puno problema oko iskorištavanja godišnjih odmora zbog nepostojanja godišnjeg plana. Poručujem ljudima da se organiziraju i zatraže našu potporu, te da na taj način privole poslodavca da izrađuje godišnji plan”, dodaje.

NIŠTA MANJE: Evo koliko bi trebao trajati idealan godišnji odmor

Uz izradu godišnjeg plana godišnjih odmora problemu s korištenjem prava na godišnji odmor ljeti može se doskočiti i starom praksom – kolektivnim godišnjim odmorima.

“Nekada su kolektivne godišnje odmore imale sve veće tvrtke, a neke su i danas zadržale tu, za sve dobru poslovnu praksu. Jasno, postoje struke u kojima je takvo što u srpnju i kolovozu nemoguće. No kada je kolektivni godišnji odmor jasno definiran, radnicima je ipak lakše. Jer iako možda ne mogu iskoristiti godišnji odmor kada im odgovara zbog drugih članova obitelji, bar unaprijed znaju kada će se moći odmoriti, pa u skladu s time i planirati”, kaže Dorić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr