Play ponuda

'STUDENTI, ŽELIM VAM DA OSTANETE GLADNI': / Nova pomalo nespretna izjava premijera Oreškovića

Image

Premijer Tihomir Orešković sve se bolje snalazi s hrvatskim jezikom, no ipak mu povremeno izjave ne ispadnu najspretnije sročene.

4.4.2016.
13:21
Play ponuda

Premijer Tihomir Orešković posjetio je u ponedjeljak Dubrovnik te je sudjelovao na konferenciji 'CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy' koja se održava na kampusu Sveučilišta. Uz predsjednika Vlade stigao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, a Orešković je u više navrata nasmijao cijelu dvoranu, piše Dubrovački dnevnik.

Image
UVODI SE DEVETSATNO RADNO VRIJEME? /

'Prvi put čujem za to', kaže premijer Orešković

Image
UVODI SE DEVETSATNO RADNO VRIJEME? /

'Prvi put čujem za to', kaže premijer Orešković

Zemlja Tesle, Penkale, padobrana, torpeda...

"Mi smo svijetu dali Teslu, Penkalu, padobran, torpedo i kravatu, a i u novije vrijeme također pružamo novosti na području tehnologije. Prvi put sam ostao šokiran kad sam sjeo u kafić i kad sam putem SMS-a platio parking. Postoje brojne inovacije, no bez obzira na to, Hrvatska zaostaje s drugim zemljama . Po broju prijava smo daleko ispod EU prosjeka. Ukupna ulaganja u istraživanje razvoja iznose 0,76 posto BDP-a u Hrvatskoj dok je EU prosjek dva posto", kazao je.

Napomenuo je da su Hrvati dobri inovatori, ali da zapinje pri primjeni inovacija u proizvodnim procesima. Vlada je stoga usvojila Strategiju pametne specijalizacije čiji je glavni cilj jačanje ekonomskog rasta i otvaranje radnih mjesta.

"Stay hungry"

"Kad sam zapošljavao mlade studente, kazao bih im da im mogu dati dvije stvari, ali jednu ne. Mogu im pružiti sredstva pomoću kojih će biti uspješniji kao što su recimo laptopi ili putovanje te im mogu pružiti edukaciju. Međutim, ne mogu im pružiti želju, glad. Glad za tim da žele naučiti nešto novo. Kao što je rekao Steve Jobs, to je 'hunger'. Tako da bih vam na kraju želio da svi ostanete gladni. No, to je Steve Jobs rekao – Stay hungry!", kazao je Orešković.

shimmer fallback
shimmer fallback

Play ponuda
Play ponuda