UPOZORENJA HAK-A / Ogroničenje brzine zbog prometne nesreće na A3, a olujni vjetar i dalje otežava promet

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama

15.3.2023.
17:36
Dino Stanin/Pixsell
Play logo

Zbog olujnog vjetra za sve su skupine vozila zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i
DC106 Paški most.

Po izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK) u 16,45 sati, zbog prometne se nesreće na autocesti A3 na 127+000 km između čvorova Lipovljani i Novska u smjeru Lipovca vozi uz ograničenje brzine 60 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za osobna vozila otvorena je DC27 Gračac-Zaton Obrovački-Obrovac-Karin Gornji. Za teretna vozila i autobuse obilazak iz smjera Gračaca prema Zadru i obratno je DC1 Pađene-Očestovo-DC59 Kistanje-DC56 Bribirske Mostine-DC27 Benkovac, cca 103 km.

Zabrana za I. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikli) je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; na DC1 između Vaganačkog mosta i Borja te od Udbine do Gračaca i na DC217 između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo.

Zabrana za I. i II. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikli, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom) je na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokri i skliski kolnici

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ; katamaranske linije: Novalja - Rab - Rijeka, Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Milna-Vis, Split-Hvar-Korčula, Dubrovnik-Korčula-Lastovo.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo