OGROMNE GUŽVE, ZAGREPČANI NAVALILI NA CIJEPLJENJE: / Mnogi se od ranog jutra žale na duga čekanja u nepreglednim kolonama

Mnogi su došli ranije i do 9 sati stvorio se red dug više stotina metara

23.2.2021.
11:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Počela je druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi te osoba s kroničnim bolestima u Zagrebu. Cijepljenje je započelo u 9 sati u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja. Od ranog jutra brojni građani su čekali ispred ulaza.

Mnogi su došli ranije i do 9 sati stvorio se red dug više stotina metara. Građani se žale na kaos i dugi red.

''Zbog prirode organizacije, protočnosti na cijepnom mjestu i izbjegavanja grupiranja građana, naglasak nije na osobama koje su teže pokretne ili nepokretne ili kojima lokacija cijepljenja uslijed uznapredovale životne dobi ili drugih okolnosti nije lako dostupna, jer je za takve osobe nužno organizirati cijepljenje na mjestu koje im je lakše dostupno, odnosno bliže njihovim kućama (domovi zdravlja, liječnici obiteljske medicine) ili u njihovom kućanstvu putem kućnih posjeta ili mobilnih timova'', poručio je HZJZ.

Bit će obuhvaćeno oko 900 osoba koje su se prijavile na cijepljenje liječnicima obiteljske medicine u Zagrebu, a koje neće moći biti obuhvaćene s 30 doza cjepiva koliko je svaka ordinacija zaprimila za tjedan od 22. veljače.

Svakog pacijenta određenog za današnje cijepljenje njegov je liječnik obiteljske medicine 22. veljače telefonski obavijestio i pozvao na ovo cijepljenje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali