banner

KAKVA MUKA

OGORČENI DALMATINAC POSLAO OŠTRU PORUKU DRŽAVI: ‘Hvala što brinete, ali molim da mi ovako više ne pomažete’

Jedan stanar revoltiran zaustavljanjem izgradnje zgrade s POS-ovim stanovima u Biogradu na Moru zbog koje već mjesecima mora otplaćivati kredit poslao je oštru poruku državi, preko čije je Agencije projekt trebao biti realiziran

Ogorčeni “stanar” jedne od neizgrađenih zgrada iz programa Poticane stanogradnje Agencije za promet nekretnina, iz revolta zbog svega što se dogodilo ostavio je poruku državi da mu više tako ne pomaže.

“Turističko naselje APN-a u Biogradu na Moru. Plaćeno sredstvima poticajne stanogradnje. (Hvala vam što brinete o mladim obiteljima, ali vas molim da mi ovako više ne pomažete)”, glasi zalijepljena poruka na građevinskoj ploči u Biogradu na Moru.

Prijavili se prije pet godina, još se nisu uselili

Radi se o projektu u kojem su se kupci POS-ovih stanova još prije pet godina javili APN-u. Odmah su morali platiti 15 posto predujma te riješiti kredit za ostatak novca. Kredite plaćaju već više od deset mjeseci, a zgrade u kojima su se trebali nalaziti njihovi stanovi jedva su izvirile iz temelja.

NOVA AFERA S APN-OM I POS-OVIM STANOVIMA: ‘Akontacija je bila 11.000 eura, stan plaćam već 10 mjeseci, a gdje živimo? Kod roditelja!’

Raskidom ugovora dobivaju povrat novca

Problem je nastao kada je izvođač radova otišao u stečaj, a jedina ponuda na novom natječaju bila je dvostruko skuplja od predviđenih devet milijuna kuna. APN je raspisao novi natječaj i kupcima ponudio raskid ranije potpisanog predugovora. Neki su stanari to već učinili te će im država vratiti dosad uplaćeni predujam i kamate, doznaje RTL. Oni koji još nisu raskinuli ugovor i dalje nisu dobili rok za useljenje.

Povratak na Net.hr