SRBI IH ZAUSTAVILI

OGLASIO SE VLAHO OREPIĆ: ‘Nema razloga da itko ilegalno uđe u Hrvatsku, migranti idu u prihvatilište u Šid’

Skupina migranata koja se nalazi u Srbiji, a u petak je krenula prema hrvatskoj granici, stigla je do Šida te je pokušala ući u Hrvatsku kod Tovarnika, ali su ih u tome spriječile srbijanske vlasti.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Domagoja Džigumovića, hrvatska policija nije zatvarala granični prijelaz na Tovarniku.

Srbija zatvorila granicu

Neslužbeno se doznaje kako je tijekom dana srbijanska policija zatvorila granicu kod Šida.

izbjeglice migranti
Skupina izbjeglica krenula je prije dva dana prema hrvatskoj graniciFoto: Srdjan Ilic/PIXSELL

O situaciji s migrantima u Tovarniku izjavu je dao i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

“Nema niti jedan razlog zašto bi netko ili nešto prešlo ilegalno u RH. U skladu s tim, želim naglasiti da ćemo zaštiti hrvatsku granicu od ilegalnog prelaska osoba i roba”, poručio je novinarima na graničnom prijelazu Tovarnik.

Orepić policija
Orepić je danas žurno stigao na granični prijelaz TovarnikFoto: MUP RH

Orepić: Migranti idu u prihvatilište u Šid

Na pitanje što će biti s migrantima koji pokušaju prijeći granicu ili koji su došli u Šid, ministar kaže da u Hrvatsku neće ući. “Bit će prihvaćeni u prihvatilište u Šidu, ako ne bit će vraćeni tamo”, rekao je Orepić, javlja Nova TV.

“U skladu s tim, utemeljeno na nacionalnom zakonodavstvu i činjenici da smo članica Europske unije, hrvatska policija će zaštititi hrvatsku granicu od ilegalnog prelaska osoba i roba”, poručio je novinarima na graničnom prijelazu Tovarnik. Između ostalog, zahvalio se hrvatskim policajcima na profesionalnosti i spremnosti da čuvaju granice Republike Hrvatske.

MIGRANTI STIGLI NADOMAK GRANICE: Policija ih neće pustiti u Hrvatsku

policija Tovarnik

Povratak na Net.hr