Zdravko Mamić danas je objavio preslike avionskih karata za Dubai za koje tvrdi da ih je platio osječkom sucu Zvonku Vekiću te njegovoj prijateljici i njezinoj kćeri

Zdravko Mamić ne posustaje. I danas je nastavio kompromitirati suce osječkog suda koji su donijeli prvostupanjsku presudu protiv njega pa je objavio preslike avionskih karata za Dubai tvrdeći da ih je platio sucu Zvonku Vekiću, njegovoj prijateljici i njezinoj kćeri.

"Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice, te njene kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo....", napisao je Mamić na Facebooku.

'Čekam da se obave izvidi pa ću se očitovati'

Karte za Dubai, kaže, rezervirao je preko agencije i platio na imena suca Vekića, njegove prijateljice i njezine kćeri. Karte su bile za let poslovnom klasom, a koštale su 23 tisuće kuna. Na Mamićeve prozivke, za RTL Danas odgovorio je sam sudac Vekić.

"U tijeku su izvidi, oni su tajni. Svatko tko je tamo bio, upozoren je da su tajni. Ja to ne bih komentirao, nego čekam da USKOK koji to radi, obavi svoj posao", kazao je Vekić.

Poručio je kako će se o svemu spornome očitovati "tamo gdje treba", a još nije donio odluku hoće li tužiti Mamića. Na pitanje je li bio s Mamićem bio u Dubaiju, odgovorio je niječno.

"Ja nisam bio s njim. Tu on pokazuje neke karte, ja sam svoje očitovanje napisao i gotovo. Čekam da se izvidi obave i onda ću se očitovati", kazao je Zvonko Vekić.

'Neću donositi ishitrene odluke'

Dodao je kako još nije razmišljao o odstupanju s mjesta suca. Županijskog suda u Osijeku.

"Nisam vidio za što me se tereti. Kada dođe vrijeme, polako. Neću donositi nikakve ishitrene odluke", rekao je Vekić.

A dok Mamić i dalje "raskrinkava" suce, na osječkom Županijskom sudu jutros mu je nastavljeno suđenje u odsutnosti. Suoptuženi su njegov brat Zoran, sin Mario i ostali za izvlačenje 144 milijuna kuna iz Dinama.

"Mi nemamo uvjeta za današnju raspravu, to znate da svi optuženici moraju biti prisutni da bi mogli raspravljati", kazao je sudac Mitrović.

Zbog samoizolacije petookrivljenog Igora Krote rasprava je na koncu odgođena, a obrana Damira Vrbanovića obavijestila je da je od Visokog kaznenog suda zatražila premještaj suđenja na drugi sud.