INCIDENT U ČEŠKOJ

OGLASIO SE OLIVER FRLJIĆ: ‘To je dokaz koliko je situacija u Europi loša, upozoravao sam na ovo prije dvije godine’

Do sada su Frljićeve pedstave izvođene u Češkoj bez ikakvih incidenata. Ova je, pak, u dijelu tamošnje javnosti dočekana “na nož” nakon što su mediji objavili da u jednom prizoru te predstave Isus siluje muslimanku

Oliver Frljić komentirao je za N1 Televiziju upad prosvjednika na izvedbu njegove predstave “Naše nasilje, vaše nasilje” u Brnu.

“Ne znam je li ovo dosad neviđeno. Slične stvari događale su se i tijekom izvedbi Living Theatera. Ovo pokazuje koliko je situacija u Europi loša, promijenile su se zemlje u kojima ne bismo očekivali takve stvari”, rekao je redatelj.

“Na ovo sam pokušavao upozoriti prije dvije godine, ali tada su mi se smijali i govorili da je pretjerano. Sada se pokazuje da je dijagnoza bila točna i precizna”, rekao je Frljić dodajući kako je “znakovito” što ovu predstavu još nisu imali priliku igrati u Zagrebu.

TRIDESETAK EKSTREMISTA PREKINULO FRLJIĆEVU PREDSTAVU U ČEŠKOJ: ‘Kad je to postao kaos od perverzija, izašli smo na pozornicu’

Podsjetimo, prosvjednici iz marginalne lokalne inicijative “Pristojni ljudi”, koju češki MUP označava kao ekstremističku, nabavili su ulaznice za unaprijed rasprodanu predstavu kazališta u Brnu, pričekali desetak minuta, a onda upali na scenu i postrojili se između glumaca i publike s ciljem da spriječe izvedbu predstave.

Na poziv organizatora festivala intervenirala je policija i naredila prosvjednicima da napuste scenu i istjerala ih iz kazališta.

Predstava je prekinuta na jedan sat, a zatim nastavljena, ali je u publici je ostalo još nekoliko “pristojnih” koji su se glasno molili, zviždali i vikali “Ne vrijeđajte Isusa!”, a njih 15 su iz dvorane izveli redari.

NADBISKUP PULJIĆ TRAŽI DA SE VJERNIKE ZAŠTITI OD FRLJIĆEVE PREDSTAVE: ‘Strašna blasfemija, da čovjeku pamet stane’

Povratak na Net.hr