SAM SE JAVIO LIJEČNIKU

OGLASIO SE MLADIĆ KOJI JE ZBOG KORONAVIRUSA U IZOLACIJI: ‘Bio sam u Italiji, a kad sam se vratio u Hrvatsku, nitko me ništa nije pitao…’

Tri dana je boravio u Lombardiji, istoj pokrajini gdje i prvooboljeli hrvatski državljanin

Već danima se o tome govori, ali nije zgorega ponoviti da se, sumnjate li na koronavirus, javite nadležnim službama. Baš kako je učinio mladić koji se RTL-u javio iz kućne izolacije.

Tri dana je boravio u Lombardiji, istoj pokrajini gdje i prvooboljeli hrvatski državljanin. Kaže, vratio se ranije nego je planirao, ali ga na aerodromu nitko nije ništa pitao. Zbog toga se sam javio svojoj liječnici.

“Moram se svaki dan javljati, mjeriti temperaturu. Htio bih ukazati na samoprovjeru. Mene nitko nije provjerio, a došao sam iz Italije, sve se svodi na savjest pojedinca. Iako je ova situacija negdje i preuveličana, može biti i opasna posebno za starije i ljude sa slabijim imunitetom. Ako ovo može pomoći da nekog ne zarazim, onda tako i treba biti. Kontrole bi se trebale bolje provoditi“, poručio je mladić.

ČEKA SE JOŠ DEVET NALAZA ZBOG KORONAVIRUSA, BEROŠ KAŽE: ‘Realno je očekivati još zaraženih, ali situacija u Hrvatskoj bolja je nego drugdje’

KOMUNIKACIJSKI STRUČNJAK O POPLAVI VIJESTI O KORONAVIRUSU: ‘Stižu iz svih smjerova, teško je više razlučiti što je laž, a što istina’

‘Realno je očekivati još oboljelih’

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je večeras kako se čeka još nekoliko nalaza ljudi za koje se sumnja da imaju koronavirus.

“Realno je očekivati da će biti još zaraženih, ali situacija kod nas je dobra, znatno bolja nego u nekim drugim zemljama. Očekujemo da će ova infekcija polako jenjavati, ali za neke druge pretpostavke za sada je prerano”, rekao je ministar.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr