PROGOVORIO O AFERAMA

OGLASIO SE MINISTAR OPTEREĆEN AFERAMA: ‘Nisam ja najslabija karika’

Novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Pavo Barišić za N1 je komentirao afere koje mu se pripisuju te činjenicu da su ga već prozvali najslabijom karikom u novoj Vladi Andreja Plenkovića.

MINISTAR JE SAMO JEDAN DAN, A VEĆ IMA AFERU: Čovjek na čelu resora obrazovanja plagirao poznate autore?

‘Ja mislim da nisam najslabija karika, dopustite mi da se dokažem u radu u svom resoru, kao što su priliku imale i moje kolege. S vremena na vrijeme ćete imati priliku provjeravati moj rad. Razumijem kritičko zanimanje javnosti, otvorena će biti vrata u Ministarstvu i onda ćemo vidjeti sve poteze i jesam li slaba karika ili nisam’, kazao je Barišić, koji tvrdi da se ranije iz MZOS-a povukao u dogovoru s tadašnjim resornim ministrom Draganom Primorcem.

‘Nema nepravilnosti’

‘To su bili naši dogovori s tadašnjim ministrom, ja sam znanstvenik koj je nastavio svoju karijeru i sada sam se odazvao kada sam pozvan’, rekao je.

Tvrdi da se nije povukao iz Ministarstva zbog nepravilnosti koje su tada otkrivene.

‘Ja nepravilnosti, ili kako god hoćete to nazvati, ne vidim, nikakve o kojima bih mogao govoriti. Članak o kojem se govori, koji se najviše citira u medijima, dekan fakluteta u Splitu Josip Milat je isti dan demantirao, i ja sam isto demantirao, to su svi navodi koji nisu istiniti’, kaže Barišić te dodaje kako nije izgubio sudski spor koji se vodio protiv njega zbog nepravilnosti.

‘Ja nisam izgubio spor. U prvom stupnju je bila osuđujuća presuda za klevetu novinarke, a nakon što se novinaraka ispričala, ja sam povukao tužbu, nisam izgubio spor’, tvrdi Barišić.

PRESTRAŠNO: Procurila snimka novog ministra obrazovanja – morate čuti kako govori engleski!

Povratak na Net.hr