Neobične kombinacije

OGLASILA SE NA TWITTERU: Jadranku Kosor Milanović pozvao u koaliciju?

Nezavisna saborska zastupnica i bivša HDZ-ova premijerka Jadranka Kosor poručila je u srijedu kako bi voljela ostati u politici ali i dodala kako još uvijek nije odlučila s kim će ići na predstojeće parlamentarne izbore.

Premijer Zoran Milanović ovih je dana u medijima izjavio kako danas ima puno više respekta prema radu Jadranke Kosor dok je bila premijerka nego što ga je imao prije tri ili četiri godine kada su bili politički suparnici, a ustvrdio je i da bi, iako joj nije nudio mjesto na SDP-ovoj listi, u kontekstu današnjeg sagledavanja njenog premijerskog rada i o tome mogao razgovarati.

“On je bio vrlo kritičan prema meni dok sam bila predsjednica vlade, a često i vrlo nepravedan i upravo zato mi je jako drago to čuti od njega”, komentirala je Kosor.

Tvrdi kako s njim nije razgovarala o izlasku na izbore na listi SDP-a. Ranije je na svom Twitter profilu objavila samo da su konzultacije u tijeku.

Mostu se nije nudila

Ono što se sada sa sigurnušću zna je da bivša premijerka nije vodila razgovore s građanskom inicijativom Most nezavisnih lista Bože Petrova i Drage Prgometa. Kaže da to i ne bi bilo moguće s obzirom da joj je Prgomet javno poručio da suradnja s njom ne dolazi u obzir.

“Poručio mi je da suradnja sa mnom ne dolazi u obzir, kao da je to ikada bila tema i kao da sam se ja nudila”, čudila se Kosor dodajući kako je s njime samo razgovarala o situaciji u hrvatskoj politici, ali ne u kontekstu političke suradnje. “Razgovarali smo o političkoj situaciji i to kao dva bivša člana HDZ-a koja su doduše na bitno različite načine otišli iz te stranke”, kazala je Kosor koja međutim ne krije simpatije prema Petrovu i to, kaže, samo zato što je riječ o jednom novom mladom političaru na hrvatskoj političkoj sceni.

Sam Drago Prgomet pak opovrgava medijske interpretacije po kojima je kazao da mu se Kosor nudila za suradnju. “Takve interpretacije apsolutno nisu točne. Mi smo zaista razgovarali samo o političkoj situaciji, a što se tiče izbora – Most ne planira s njom na predstojeće parlamentarne izbore”, poručio je.

Dugi razgovori s Čačićem

Kosor je također potvrdila kako je o mogućnosti suradnje s čelnikom reformista Radimirom Čačićem “dosta razgovarala” i za njega ima riječi hvale jer, kaže,  bio je jedan od rijetkih politčara koji je imao hrabrosti hvaliti neke njezine premijerske poteze ili odluke.

“Razumna političarka” prihvatljiva i Josipoviću

Dodala je međutim i kako s njegovim koalicijskim partnerom, čelnikom Naprijed Hrvatska i bivšim predsjednikom države Ivom Josipovićem o toj temi nikada nije bilo govora.

Josipović pak za kaže kako nema ništa protiv da Kosor bude na listi njegovog koalicijskog partnera Čačića.

Bilo je, prisjeća se, puno stvari oko kojih se s njom nije slagao. “No najvažnija stvar koju je provedena uz ulogu nje i njezine vlade je ulazak u EU. Ako smo zajedno mogli voditi državu nema razloga da ne možemu surađivati u izborima ili poslije njih”, kazao je Josipović koji bivšu HDZ-ovu premijerku opisuje kao “danas umjerenu i razumnu političarku”.

 

Povratak na Net.hr