PROUČAVA SE SPIS

ODVJETNIKU UHIĆENOG HDZ-OVCA U AFERI JANAF NEŠTO JE JAKO ČUDNO: ‘Morate se zapitati je li to tako teško, problematično i sve to skupa’

‘Čudno je kada se kao inkriminacija nametne teza da je svojim postupanjem omogućio određenoj osobi da da 30 milijuna kuna povoljniju ponudu’, ističe

Odvjetnik Dražena Barišića, Ljubo Pavasović Visković, za N1 je komentirao tijek slučaja njegova klijenta.

“O dokazima je teško govoriti, možemo govoriti o onome što mu se stavlja na teret. Čudno je kada se kao inkriminacija nametne teza da je svojim postupanjem omogućio određenoj osobi da da 30 milijuna kuna povoljniju ponudu od sljedećeg najpovoljnijeg ponuđača. To je nelogično samo po sebi”, rekao je Pavasović Visković.

“Ako je konkurencija dala ponudu na 180 milijuna, a ti si nekome omogućio da da 150 milijuna, morate se zapitati je li to nešto tako teško, jako, problematično i sve to skupa”, pojašnjava Pavasović Visković.

GRADONAČELNICI SVE NEGIRAJU: Dok je Grgić spreman odstupiti s dužnosti iz moralnih razloga, Barišić smatra da je to nepotrebno

Spise još nitko nije pročitao

Velikogorički gradonačelnik i HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić u subotu je doveden na ispitivanje u USKOK, gdje je negirao krivnju. Tužiteljstvo je tražilo jednomjesečni pritvor, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Što se samoga spisa tiče, još ga nitko nije pročitao, rekao je Pavasović Visković. U spisu će biti nekoliko mirnijih dana, 15 dana neće se ništa novoga događati, rekao je Pavasović Visković.

‘To je njegova stvar’

Upitan boji li se njegov klijent da će zbog cijelog slučaja biti izbačen iz HDZ-a, Pavasović Visković rekao je da o tome s Barišićem nije razgovarao.

“To je njegova stvar, on će donositi te odluke, koje su političke prirode i nisu nešto što se mene tiče. Ja o tome neću odlučivati”, rekao je odvjetnik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr