Play ponuda

ODVJETNIK NINE KULUZ KOMENTIRAO DRAKONSKU KAZNU: / 'Je li ovo pravno ili političko suđenje?'

Image
10.10.2017.
18:21
Play ponuda

Kazneni sud u Torinu jutros je zbog otmice i zadržavanja djeteta u drugoj državi Splićanku Ninu Kuluz, koja je svoga sina Cesarea ilegalno iz Italije odvela u Hrvatsku, osudio na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od tri godine i četiri mjeseca, trajno joj je oduzeta roditeljska skrb, zabranjeno joj je bavljenje javnim funkcijama a bivšem partneru mora odmah platiti 50 tisuća eura odštete.

Image
TALIJANSKI SUD OSUDIO NINU KULUZ NA 3 GODINE I 4 MJESECA ZATVORA: /

Ocu malenog Cesarea mora platiti 50.000 eura odštete!

Image
TALIJANSKI SUD OSUDIO NINU KULUZ NA 3 GODINE I 4 MJESECA ZATVORA: /

Ocu malenog Cesarea mora platiti 50.000 eura odštete!

"Šokirani smo odlukom. Obično se nepravomoćne presude ne komentiraju, ali u ovom slučaju učinit ću izuzetak. U pitanju je niz nelogičnosti počevši od te da je tužiteljstvo predložilo uvjetnu kaznu za moju klijenticu, a sud je izrekao totalno oprečnu, bezuvjetnu i još na sve puno veću", rekao je Milan Markiš za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako ne postoje materijalni dokazi pa se pita čemu tako drastična sankcija.

'Mama je mama kakva god bila, druge nema'

"Jel ovo pravno ili političko suđenje? Obzirom na osudu, Kuluz je privremeno oduzeto i skrbništvo. Mi ćemo se svakako žaliti jer druge nema", kaže Markiš. Dodaje kako čak i ako odluka jednom postane pravomoćna, presuda se ne može automatski izvršiti u Hrvatskoj. što bi značilo još niz dugih mjeseci do provođenja.

"A tu, pritom, nitko ne misli na malenog Cesarea. S kim bi taj dječak bio da mu mama na tri godine ode u zatvor? Oca nije viđao sve ove godine, ne govori talijanski, a otac ne govori hrvatski", ističe Markiš i zaključuje; "Mama je mama kakva god bila, baš kao što je otac, otac!".

Kaže kako je slučaj previše medijski eksponiran te mislli kako da ni kazna ni naknada od 50.000 eura nisu razumne.

"Točnog izračuna na temelju čega je Avenati tražio 100.000 eura odštete, ne znamo, kao što je nepoznata i odluka suda zašto je presuđeno da Kuluz mora dati pola toga iznosa. Pričekajmo pisani otpravak te nepravomoćne presude pa će nam valjda neke stvari biti jasnije", komentira Markiš.

Play ponuda
Play ponuda