A TEK SE DANAS VRATIO NA POSAO... / Odvjetnica potvrdila: 'Dražen Jelenić je ponovno suspendiran'; Najavila je novu tužbu

lenić se vratio u ponedjeljak na posao nakon što je Vrhovni sud prihvatio žalbu zamjenika glavne državne odvjetnice Dražena Jelenića i ukinuo prvostupanjsko rješenje Državnoodvjetničkog vijeća

6.9.2021.
14:51
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dražen Jelenić, bivši državni odvjetnik koji je s pozicije prvog čovjeka DORH-a otišao jer se otkrio da je bio član masonske lože, u ponedjeljak se vratio na posao.

No, njegova odvjetnica Vesna Alaburić za N1 je potvrdila da je Jelenić ponovno suspendiran s posla, zbog čega je ona najavila novu tužbu.

Državnoodvjetničko vijeće je po uputi Vrhovnog suda o ponovnom odlučivanju donijelo istu odluku zbog čega je Jelenić ponovno suspendiran.

Jelenić se vratio u ponedjeljak na posao nakon što je Vrhovni sud prihvatio žalbu zamjenika glavne državne odvjetnice Dražena Jelenića i ukinuo prvostupanjsko rješenje Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) kojim je produljeno njegovo privremeno udaljenje od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na rok od tri mjeseca.

Podsjetimo, prošlog je tjedna Vrhovni sud , ne navodeći Jelenićevo ime, priopćio kako smatra da sama činjenica da je glavna državna odvjetnica pokrenula stegovni postupak ne može biti razlog za odluku o produljenju privremenog udaljenja zamjeniku glavne državne odvjetnice.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali