NE ŽELI OSIPANJE GLASOVA

JEDAN KANDIDAT ODUSTAO OD UTRKE ZA MJESTO ŠEFA SDP-a: ‘Podržat ću Bernardića’

Domagoj Hajduković, koji je prvi predao potpise za kandidaturu za šefa SDP-a, povukao je svoju kandidaturu za novog predsjednika stranke, a u daljnjoj je utrci za tu funkciju odlučio podržati Davora Bernardića, javlja N1.

Kao razlog za odustajanje od kandidature za predsjednika stranke, Hajduković navodi sprečavanje osipanja glasova. U tom bi slučaju, kaže Hajduković, mogle nastati daljnje podjele pa je zato odlučio svoju podršku dati Davoru Bernardiću.

Hajduković: ‘Prioritet je ujediniti stranku’

‘SDP-u je potrebno novo poglavlje s novim idejama i novim ljudima, a za to je potrebna široka koalicija kojoj je prioritet ujediniti stranku’, rekao je Hajduković za N1 i zahvalio se svima koji su mu do sada dali podršku u pokušaju unošenja novih ideja u stranku i skretanju pažnje na probleme s kojima se suočava Slavonija, regija iz koje i sam Hajduković dolazi.

Hajduković je član SDP-a 16 godina, a kaže da u stranci ima onih koji dijele njegovo mišljenje o tome kako promijeniti politiku SDP-a.

U utrci ostaje sedam kandidata

‘Vrijeme je za novu generaciju na čelu SDP-a’, poručio je Hajduković, aludirajući pritom na Bernardića.

Izbori za novog predsjednika SDP-a održat će se 19. studenog. Hajdukovićevim odustajanjem u utrci za predsjednika stranke ostaje još sedam kandidatkinja i kandidata: Karolina Leaković, Gordana Sobol, Vesna Škulić, Ranko Ostojić, Davor Bernardić, Tonino Picula i Orsat Miljenić.

 

Povratak na Net.hr