NE ZNA SE JE LI GLASAO

ODMAH NAKON OBJAVE IZLAZNIH ANKETA: Predsjednik Milanović je već razgovarao s Bernardićem i Plenkovićem…

Na pitanje je li Milanović izašao na glasanje, Jelić je kratko odgovorio “glasanje je osobna stvar predsjednika Republike”

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem i predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem u nedjelju odmah nakon objave izlazne ankete o rezultatima parlamentarnih izbora, potvrđeno je Hini iz Ureda predsjednika.

“Mogu potvrditi da je predsjednik Milanović već razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem i predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem odmah nakon objave izlaznih anketa”, stoji u poruci glasnogornika Ureda predsjednika Nikole Jelića.

OSVJEŽENI REZULTATI IZLAZNIH ANKETA: HDZ 62, Restart 43, Škoro 14, pojavila se i nova stranka koja prelazi prag

Na pitanje je li Milanović izašao na glasanje, Jelić je kratko odgovorio “glasanje je osobna stvar predsjednika Republike”.

Po izlaznoj anketi, najviše glasova osvojio je HDZ koji ima 61 mandat, a Restart koalicija predvođena SDP-om dobiva 44 mandata.

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVA HRVATSKA VLAST: Nakon izlaznih anketa samo su 2 realna scenarija, oba ugodna za Plenkovića

Treći je Domovinski pokret sa 16 mandata, četvrto mjesto s po osam osvojenih mandata dijele Most i zeleno-lijeva koalicija, a u 10. saziv Hrvatskoga sabora ući će i koalicija stranaka Fokus, Pametno i Stranka s imenom i prezimenom koja osvaja tri zastupnička mjesta.

Povratak na Net.hr