LOKALNI MEDIJI TVRDE

‘TO JE GOTOVA STVAR’ Je li ovaj čovjek novi ministar branitelja?

Prema posljednjim informacijama ministra branitelja Hrvatska će dobiti idući tjedan, i bit će iz HDZ-a. Najavili su to vladajući dok su se slavonski mediji raspisali kako će to upravo biti čovjek iz njihovog kraja. Riječ je o požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću.

Iako se na novog ministra branitelja već toliko čeka da su se pojavile i rasprave o tome hoće li to Ministarstvo uopće opstati kao zasebna jedinica, slavonski mediji posljednjih dana sve češće na tom mjestu spominju požeško-slavonskog župana HDZ-ovca Alojza Tomaševića.

Tako 034portal navodi kako dosadašnji predstavnik te županije, dojučerašnji gradonačelnik Pakraca, a jučer imenovani pomoćnik ministra regionalnog razvoja HDZ-ovac Davor Huška, ne bi trebao biti i njen jedini predstavnik u izvršnoj vlasti navodeći kako je Tomašević najizgledniji kandidat za mjesto ministra branitelja.

Tomašević: Pričekajmo službenu odluku

“Pričekajmo službeni stav i odluku. Ne želim davati preuranjene izjave”, prokomentirao je tek kratko požeško-slavonski župan koji ipak ne skriva da priželjkuje tu funkciju jer i sam dolazi iz braniteljske populacije.

O imenovanju Tomaševića na mjesto ministra branitelja piše i portal Požega.eu opisujući taj potez kao gotovu stvar. “Prema svemu sudeći ipak je proradila svijest kod onih koji odlučuju o povjeravanju određenih pozicija na državnoj razini koji su, slobodno se može reći, donijeli ispravnu odluku predloživši za ministra branitelja još uvijek, aktualnog požeško-slavonskog župana, generala u mirovini, Alojza Tomaševića”, piše novinar portala Požega.eu navodeći kako je Domoljubna koalicija donijela ispravnu odluku.

Karamarko bi Slavonca za ministra

Inače, Tomašević se spominjao i kao izgledni kandidat za ministra obrane, no to se nije dogodilo. U medijima se, pak, već neko vrijeme piše kako bi na poziciji ministra branitelja HDZ-ov potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko volio vidjeti nekog iz Slavonije.

Aktualni požeško-slavonski župan Tomašević rođen je 7. rujna 1961. godine u Bučju pokraj Pleternice. Oženjen je, otac troje djece. Hrvatski je branitelj, dragovoljac Domovinskog rata od 1990. godine, pripadnik 108. i 123. brigade Hrvatske vojske. Diplomirani je ekonomist koji je svoje zvanje stekao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Podsjetimo, na mjesto ministra branitelja ostavku je podnio Mijo Crnoja zbog afere sa zemljištem i gradnjom kuće u Samoboru i otada to mjesto stoji otvoreno.

OTEGLO SE KADROVIRANJE: Svaka stranka ima svoju metu, pa i više njih!

Povratak na Net.hr