Play ponuda

ODLUČILI SE ODREĆI REGRESA: / Sindikat policije pokreće prikupljanje sredstava za djecu iz Klaićeve

Image
Foto: PIXELL
22.6.2017.
8:22
PIXELL
Play ponuda

Potaknuti brojnim upitima i prijedlozima svojih članova, Nacionalni sindikat policije predlaže da se policijski dužnosnici i drugi djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova odreknu dijela svog regresa u iznosu od 50 kuna kako bi se sakupila sredstva za kupnju potrebnih lijekova.

"Većina nas smo roditelji, bake ili djedovi te dirnuti prebacivanjem odgovornosti i odugovlačenjem resornih službi i zavoda zaduženih za nabavu prijeko potrebnih lijekova imamo želju odreći se dijela regresa u iznosu od 50 kuna", navodi sindikat u priopćenju.

Image
MINISTAR O LIJEKU ZA BOLESNU DJECU IZ KLAIĆEVE: /

'Donijet ćemo pojedinačnu odluku za svakog pacijenta'

Image
MINISTAR O LIJEKU ZA BOLESNU DJECU IZ KLAIĆEVE: /

'Donijet ćemo pojedinačnu odluku za svakog pacijenta'

Potrebno 10,5 milijuna kuna

Nacionalni sindikat policije stoga traži od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i njegovih suradnika da omoguće realizaciju te inicijative, te poziva druge sindikate i udruge, kao i ministre i saborske zastupnike da im se pridruže.

Osim toga, Nacionalni sindikat policije dodaje da će kao inicijator akcije doznačiti dio sredstava sa svog računa za nabavu lijekova za djecu iz Klaićeve bolnice.

U Klaićevoj bolnici u Zagrebu nalazi se sedmero djece koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma i kojima bi novoodobreni lijek zaštićenog imena Dinutuximab beta Apeiron mogao povećati šanse za preživljenje za 10 do 20 posto. Međutim ta zdravstvena institucija nema potrebnih 10,5 milijuna kuna za nabavu tog lijeka.

Ministarstvo zdravstva osnovalo je povjerenstvo koje treba odlučiti kod koje djece je lijek indiciran, a kod koje nije, odnosno kod koje je očekivana korist u usporedbi sa rizikom i što će to značiti za pojedino dijete. Odluka povjerenstva očekuje se idući tjedan.

Play ponuda
Play ponuda