VELIKI GAF IZ PROŠLOSTI

ODGOVOR NA PROVOKACIJU: Pogledajte kako je Bauk spustio Jandrokoviću

HDZ-ovac Gordan Jandroković na današnjoj je konferenciji za mediji kao i obično kritizirao SDP i njegove poteze, a dotaknuo se i izjave premijera Zorana Milanovića koji je prozvao njegovog šefa Tomislava Karamarka.

Milanović je jučer pozvao Karamarka da “izađe iz mišje rupe u koju se skrio”.

“On navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u kojoj se sakrio”, kazao je Milanović za Radio Dalmaciju i dodao: “Znate onu pjesmu od Rundeka, izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta ili nema mjesta… neka izađe van i neka se konačno suoči, ne mora doći na debatu”.

Jandroković je kazao kako se ovdje radio o “komunikaciji ispod svake razine”. Kazao je kako je to promašena poruka jer je Karamarko u zadnje tri godine više puta obišao Hrvatsku. Milanoviću je poručio da pročita stihove iz pjesme “Treći svijet” grupe Haustor (Rundek je bio pjevač u toj grupi). Kazao je i kako sumnja da je tada Milanović slušao Haustor.

“Milanović tada sigurno nije pratio Haustor već je slušao Nedu Ukraden“, kazao je Jandroković.

Gaf pred Olijem Rehnom

Na odgovor provokacije nije se trebalo dugo čekati. SDP-ov ministar Arsen Bauk otišao je malo u prošlost i prisjetio se jednog velikog gafa kojim se HDZ-ovac Jandroković pošteno osramotio. On je naime, kao ministar vanjskih poslova, tijekom sastanka s Olijem Rehnom, povjerenikom Europske komisije za proširenje, govorio kako će Hrvatska u 2008. godini otvoriti još 4 do 5 poglavlja, a zatvoriti jedno ili dva.

Na pitanje o koja dva poglavlja govori Jandroković je kazao da ne zna i pitao jednog od pregovarača: “Which two chapters?”

Tako se Bauk prisjetio velikog gafa i na Facebooku objavio status vezan uz Jandrokovićevu provokaciju: “Which two songs from Neda Ukraden?”

Povratak na Net.hr