RAZUMNO OBJAŠNJENJE

ODGOVOR NA PITANJE KOJE JE ZBUNILO PREDSJEDNICU: Iz Ureda objasnili zašto im treba četiri tone lososa!

Na pitanje koje je zbunilo predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, stigao je odgovor iz njezina Ureda u kojem stoji kako se radi o okvirnoj količini za razdoblje od dvije godine.

Kako javlja N1, Ured predsjednice Republike Hrvatske pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine, odnosno riječ je o okvirnoj nabavi oko četiri tone ribe.

PITANJE O ČETIRI TONE LOSOSA POTPUNO ZBUNILO KOLINDU: ‘Oprostite, čiji ured…’

Realizacija protokolarnih menija

‘U dokumentaciji za nadmetanje navedeno je da je količina predmeta nabave iz pojedinačnih ugovora na temelju sklopljenog okvirnog sporazuma ovisna o potrebama Naručitelja, te se Ured ne obvezuje na realizaciju svih količina iz pojedinačnih ugovora. Troškovnik predviđa široku paletu mogućih potreba za pojedinim namjernicama koje se mogu pojaviti.

Potrošnja ribe, kao i ostalih namirnica, ovisi o programima i aktivnostima koji se odvijaju u Uredu predsjednice Republike Hrvatske, tj. o broju državnih posjeta, prijema, organizacija summita i ostalih protokolarnih događanja, te obroka koji se spravljaju u restoranu Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Prilikom sastavljanja Troškovnika za nabavu ribe vodilo se računa o raznolikosti i dostupnosti pojedinih vrsta tijekom cijele godine, te o količinama predviđenim u svrhu realizacije zahtjevnijih protokolarnih menija’, stoji u objašnjenju pristiglom iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

 

Povratak na Net.hr