DISKRIMINACIJA ILI NESPORAZUM?

ODGOVOR IZ PROZVANOG KAFIĆA: ‘Naši su se konobari odmah ispričali, ali gošće sa psom nisu prihvatile ispriku’

Leggiero bara iz Avenue Malla u ponedjeljak je priopćenjem reagirao na navode da je jednoj slijepoj osobi onemogućen ulazak u prostorije tog ugostiteljskog objekta zbog pratnje psa vodiča.

Ističu da su se njihovi konobari ispričali kada su im gošće objasnile o kakvoj je vrsti psa riječ, ali da one ispriku nisu htjele ni poslušati.

SRAMOTAN POTEZ POZNATOG KAFIĆA U ZAGREBU: Slijepoj ženi zabranili ulazak sa psom!

Odbacuju optužbe za diskirminaciju

“U našim kafićima nema diskriminacije prema osobama s invaliditetom, kao što nema diskriminacije prema spolu, dobi, rasi, vjeri ili na bilo kojoj drugoj osnovi”, poručuju iz Leggiero bara u reakciji nakon dopisa koji je njima i medijima danas uputila Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Udruga u svom dopisu, uz ostalo, navodi da su djelatnici bara ignorirali slijepu osobu, ne želeći je saslušati, čime je “počinjena diskriminacija prema osobi s invaliditetom, sukladno Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom”, a iz Leggiero bara navode da su istražili što se točno dogodilo u petak, 11. studenog, u 8.05 sati ujutro te ističu da je, nažalost, došlo do situacije koja se lako mogla izbjeći.

NA JADRANU OTVOREN PRVI HRVATSKI KAFIĆ ZA PSE: ‘Bolje je raditi sa psima nego ljudima’

Nisu odmah primjetili oznake na psu vodiču

“Konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, te su upozorili gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce. Gospođe su objasnile kako je to pas za slijepe, a konobari su se osobno ispričali i pozvali ih da uđu u lokal. Gospođe na žalost nisu ispriku htjele ni saslušati, već su tražile odgovornu osobu i poručile kako će tražiti pravdu tim putem te otišle. U užurbanom poslovnom objektu kao što je kafić na najfrekventnijem ulazu u Avenue Mall, greške se naravno mogu dogoditi. Naš stručni tim konobara i voditelja uvijek se trudi ponuditi najbolju uslugu, na žalost došlo je do situacije koja se lako mogla izbjeći”, naveli su iz Leggiero bara.

SANITARNA INSPEKCIJA U NOVOM POHODU Vlasnik kafića u Zagrebu: ‘Odrapili su mi kaznu zbog pasa u kafiću!’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr