Play ponuda

ODGOĐENA OVRHA MALOG CESAREA: / Devetogodišnji dječak do daljnjeg ostaje kod majke Nine Kuluz u Splitu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dječak Cesare Aventi i dalje ostaje do daljnjega sa svojom majkom Ninom Kuluz. Naime, Općinski sud u Splitu odgodio je ovrhu do daljnjega.

6.2.2018.
13:55
Ivo Cagalj/PIXSELL
Play ponuda

Ovrha devetogodišnjeg Cesarea Avenatija odgođena je na neodređeno vrijeme i splitski Općinski sud je neće provesti u srijedu kako je najavljeno na adresi stanovanja majke dječaka Nine Kuluz na Pujankama, pa tako neće biti održan ni prosvjed potpore.

Osim odgode u Splitu, Nina Kuluz je dobila i odgodu svog javljanja policiji u Italiji na koju je trebala otići upravo sutra za kada je bila zakazana i ovrha njezina sina u Splitu. S talijanskog suda su je izvijestili da se umjesto dosadašnjih svakih 15 dana policiji u Torinu mora javljati svakih 20 dana. Slobodna Dalmacija piše da je do odgode došlo zbog sigurnih razloga.

Image
NINA KULUZ UOČI TREĆEG POKUŠAJA OVRHE MALENOG CESAREA: /

'Otac ga nijednom do sad nije nazvao...'

Image
NINA KULUZ UOČI TREĆEG POKUŠAJA OVRHE MALENOG CESAREA: /

'Otac ga nijednom do sad nije nazvao...'

Psihijatrijska procjena

Kuluz je proteklog vikenda medijima otkrila novi nalaz dječjeg psihijatra, po čijem bi mišljenju za Cesarea bio štetan odlazak u Italiju ocu. Uz to, zajedno je sa svojom prijateljicom Vandom Plazonić među ostalim ustvrdila kako dijete nije otela, već se po dolasku u Split javila Centru za socijalnu skrb, kao i da je otac djeteta mogao vidjeti dječaka ukupno 108 dana, od čega je iskoristio svega tri dana da bude s njim u kontaktu.

Istaknula je tada i da će, ako Cesarea ovrše i predaju Alessandru Avenatiju, u Italiji završiti u institucijama s obzirom na to da se otac nije u stanju brinuti o njemu. Zatražila je i novo vještačenje djeteta i roditelja, a DORH-u je protiv ovršne sutkinje podnijela kaznenu prijavu zbog njezina kontakta s Avenatijevom odvjetnicom te tajnih ovrha.

Izgubila spor u Italiji

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije, skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine je pred njezinom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom.

Odgoda je odgođena jer sud nije dječakovu ocu osigurao prevoditelja. U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji dva puta mjesečno.

Play ponuda
Play ponuda