KONTROVERZNA PRAKSA

‘ODBOR ZOMBIJA’ DOBIVA DNEVNICU OD 290 EURA ZA ZOOM SASTANKE: Taj novac dobiva i Vilim Ribić te još 9 Hrvata

Bonus je zadržan i nakon što su sastanci usred pandemije postali virtualni, iako je EGSO obećao da će se to promijeniti

Kontroverzna praksa trošenja novca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO), u kojemu se nalazi i devetero hrvatskih predstavnika, naišla je jučer na otpor jer su zemlje EU-a blokirale prijedlog da se članovima tog odbora isplati dnevna naknada čak od 200 eura za prisutnost na virtualnim sastancima Zoom sastancima, javlja Politico.eu.

Odbor koji je, kako piše Politico, poznat i kao “odbor zombija”, trenutno plaća svojim članovima dnevnicu od 290 eura, koji je namijenjen pokrivanju troškova hotela i restorana za članove koji posjećuju Bruxelles radi sastanaka.

Taj je bonus zadržan i nakon što su sastanci usred pandemije postali virtualni, ali EGSO je obećao da će se to promijeniti. Ipak, teško je opravdati predloženih 200 eura za sudjelovanje u videokonferenciji, dok mnogi članovi EGSO-a također imaju redovitu plaću, primjerice kao poslovni lobisti, piše Politico.

Članovi EGSO također su i Vilim Ribić, Marija Hanževački, Violeta Jelić, Davor Majetić, Svjetlana Marijon, Dragica Martinović Džamonja, Anica Milićević-Pezelj, Lidija Pavić-Rogošić, te Danko Relić.

 

Povratak na Net.hr