banner

STUPA NA SNAGU

OD SUTRA VAS MOGU ‘ODERATI’ PO DŽEPU I ZA NEPRAVILNO NOŠENJE MASKE: Policijski načelnik otkriva što sve čeka građane…

Davor Posilović, načelnik Sektora policije PU zagrebačke je objasnio kako će su represivne mjere samo onaj krajnji slučaj, da će se ići od upozorenja, zatim pisanih pa tek su onda krajnji slučaj represivne mjere te je naglasio da policija postupa isto kao i kod svakog drugog prekršaja

Od sutra na snagu stupaju izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojim se uvode kazne za nepoštivanje epidemioloških mjera. Tako, teoreteski možete biti kažnjeni i za nepravilno nošenje maske, javlja RTL Danas. Osoba koja ne nosi masku ili ona ne pokriva nos i usta, moći će se kazniti s 500 kuna ili 250 ako kaznu plate odmah. Nadalje, onaj koji organizira ili dopusti privatnu zabavu u svom domu protivno zakonu, kaznit će se s 5 do 10.000 kuna. Predviđene kazne za pravne osobe su od 10.000 do 40.000 kuna.

“Od proglašenja epidemije policija u kontinuitetu provodi mjere i radnje s ciljem kontrole provedbe sigurnosnih mjera koje donosi Nacionalni stožer.  Nama se sutra ništa ne mijenja, utoliko je promjena što su na snagu stupile izmjene zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti pa se mogu izricati sankcije”, rekao je za RTL Danas Davor Posilović, načelnik Sektora policije PU zagrebačke.

‘Represivne mjere su samo onaj krajnji slučaj’

Dodaje kako će policija svoj posao provoditi isto i od sutra.

“No svjesni smo činjenice da za one koji se neće pridržavati mjera, ali to smatramo da će prije biti izuzeci nego pravilo, postoji mogućnost izricanja i mogućnost primjene represivnih mjera”, kazao je.

Posilović je objasnio kako će su represivne mjere samo onaj krajnji slučaj, da će se ići od upozorenja, zatim pisanih pa tek su onda krajnji slučaj represivne mjere te je naglasio da policija postupa isto kao i kod svakog drugog prekršaja.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr