OVOME SE NISMO NADALI... / Ipak nije kraj poskupljenjima na benzinskama: Neki će vozači od sutra plaćati skuplje gorivo

Skok cijena goriva prošli je tjedan bila goruća tema u hrvatskoj javnosti, a nakon toga, Vlada je donijela Uredbu kojom se cijena motornog benzina ograničava na 11 kuna i 10 lipa, a dizelskoga goriva na 11 kuna

18.10.2021.
17:01
Robert Anic / Pixsell

Nakon drastičnog skoka cijena goriva proteklog tjedna, Vlada RH ograničila je cijene benzina i dizela za narednih 30 dana. No, nije ograničila cijenu plina.

Stranica Cijenegoriva danas javlja da bi od sutra moglo doći do poskupljenja istog, a prema neslužbenim informacijama, prosječni spremnik od 50 litara autoplina mogao bi poskupiti za 5,5 kuna.

Uredbom ograničili daljnji rast

Podsjećamo, skok cijena goriva prošli je tjedan bila goruća tema u hrvatskoj javnosti, a nakon toga, Vlada je donijela Uredbu kojom se cijena motornog benzina ograničava na 11 kuna i 10 lipa, a dizelskoga goriva na 11 kuna.

Naftni stručnjak Igor Dekanić prije nekoliko dana pojasnio je za Net.hr zašto cijene goriva drastično skaču.

"U svakoj recesiji u kojoj se smanjuje potražnja za energijom padaju i cijene energije, prije svega nafte i naftnih derivata. Najave su oporavka svugdje u svijetu, a budući da svjetske burze nafte reagiraju na ekonomske najave, cijene sirove nafte su se vratile na razinu 2018. i 2019. i to je glavni uzrok rasta cijena i kod nas", rekao je Dekanić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali