PROMETNA PROGNOZA / Krećete na put za uskrsne blagdane? Ovo morate znati: Čekaju vas radovi, zabrane, gužve, poledice...

Image
6.4.2023.
20:22
Play logo

HAK upozorava vozače na zabrane prometovanja tijekom uskrsnih blagdana, ali i na vremenske prilike na cestama.

Prometna prognoza za 7. travnja

Mokrih i skliskih kolnika od kiše bit će na cestama u gorskim predjelima. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.  Povremene zastoje očekujemo na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom Uskrsa zabrane za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će na pojedinim dionicama državnih cesta u priobalju:

- 7.travnja (Veliki petak), 8.travnja (Velika subota) i 9.travnja (Uskrs) od 15:00 do 23:00;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- 10.travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14:00 do 23:00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan promet teretnih i osobnih vozila očekujemo na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. U pomorskom prometu ne očekujemo poteškoće.

Prometna prognoza od 7.do 10.

Pred nama je uskrsni vikend koji će na naše prometnice dovesti mnogobrojne vozače iz domovine i zapadnoeuropskih država. Pojačanom prometu doprinijet će i proljetni školski praznici u Hrvatskoj i inozemstvu od četvrtka 6. travnja, pa sve do kraja narednog tjedna kod nas u Hrvatskoj, 16. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan promet na graničnim prijelazima s BiH, Srbijom i Crnom Gorom, mnogim gradskim prometnicama, ali i glavnim cestovnim pravcima očekuju nas dakle već od četvrtka, 6. travnja, osobito u poslijepodnevnim satima i to na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac. Slično će biti i na autocestama Istarskog ipsilona, ali i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji.

Pojačan promet na pristništima

Osim pojačanog prometa na spomenutim graničnim prijelazima, trajektna pristaništa također bit će mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito u Istri i na sjevernom Jadranu. Situaciju u pristaništima prije puta provjerite na kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja, ponovno nas očekuju zastoji na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Svilaj, Županja, Metković). Pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema unutrašnjosti, no dobar dio građana bi mogao produžiti svoj odmor do kraja tjedna, odnosno do kraja školskih praznika. Tako da će i narednog vikenda biti izraženijeg prometa na cestama koje vode nazad prema kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti mogući su periodi usporenog prometa. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja. Posebno na dionicama cesta gdje su radovi u tijeku.

Radovi na zagrebačkoj obilaznici

U tjednu iza Uskrsa počinju radovi na južnom kolniku zagrebačke obilaznice A3, u smjeru istoka, između čvorova Jakuševec i Kosnica u duljini 6 km, pa upozoravamo sve vozače koji će prolaziti onuda da prilagode svoju vožnju prema postavljenoj prometnoj signalizaciji. Informirajte se na vrijeme i provjerite što vas očekuje od radova na cestama.

Play logo

Zabrane za teretna vozila

Zabrane za teretna motorna vozila iznad 7,5 t najviše dopuštene mase bit će u petak, 7. travnja i u subotu, 8. travnja od 15 do 23 sata, na blagdan Uskrsa, 9. travnja od 15 do 23 sata, te na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste, između kojih ističemo Jadransku magistralu (DC8) cijelom dužinom, dok zabrane nema na autocestama, kao niti na državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo