OD NEMILA DO NEDRAGA: / Migranti koje Slovenija vraća lutaju Zagrebom

Image
Foto: HRT
3.2.2016.
21:49
HRT
Play logo

Neki od vraćenih kasnije su mimo znanja hrvatske policije opet pokušali ući u Sloveniju, a nekima je i uspjelo, rekao je za Slovensku televiziju izvor iz granične policije, dodavši da se očekivalo kako će ih hrvatska policija vratiti u Srbiju odakle su u Hrvatsku i ušli.

Spavaju na kolodvoru

HRT javlja da su se vraćeni migranti pješice s graničnog prijelaza Bregana vratili u Zagreb. Prema nekim informacijama na Glavni kolodvor uputila ih je granična policija koja im ujedno izdaje rješenje prema kojem moraju napustiti Hrvatsku u roku od mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih nekoliko dana u Zagrebu je zabilježeno nekoliko istih slučajeva. Pretpostavlja se da će se i sljedećih dana sve više ljudi vraćati s hrvatsko-slovenske granice jer nemaju drugog izbora.

HRT je na kolodvoru je u srijedu ujutro sreo četvoricu Afganistanaca koji su ondje već pet dana. Rekli su da lutaju po gradu, a spavaju na kolodvoru.

Image
INICIJATIVA 'DOBRODOŠLI' UPOZORAVA: /

"Izbjeglicama se krše prava, žale se na nasilje hrvatskih policajaca"

Image
INICIJATIVA 'DOBRODOŠLI' UPOZORAVA: /

"Izbjeglicama se krše prava, žale se na nasilje hrvatskih policajaca"

Izolirani slučajevi

Slovenska policija je u vezi s tim priopćila da se radi o manjim izoliranim slučajevima i da se suradnja s Hrvatskom na razini policija odvija dobro i u skladu s dogovorom. Policija službeno nije željela komentirati slučaj u kojemu je, javlja Slovenska televizija, službenica UNHCR-a na graničnom prijelazu u Dobovi migrantima koji nisu usmjereni prema Njemčkoj i Austriji savjetovala da zatraže azil u Sloveniji, kako im ne bi bio odbijen ulazak, te se tako "miješala u policijski postupak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji službeno navode da je suradnja s UNHCR-om dobra, a djelatnica UNHCR-a navodno se ispričala zbog miješanja u proceduru slovenske pogranične policije, a u međuvremenu je premještena iz Dobove u migrantski centar Šentilj, javila je Slovenska televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo