OSTALE NA POLJU

OČAJNI VLASNICI U PERUŠIĆU SKORO OSTALI BEZ SVEGA: Pogledajte kako su spasili njihove ovce i krave okružene vodom

Tijekom nedjelje spašene su krave, a zbog noći, kiše i nemogućnosti daljnjeg spašavanja akcija je nastavljena u ponedjeljak. U popodnevnim satima u ponedjeljak i 60-ak ovaca uspješno je prevezeno na sigurno

U Općini Perušiću nisu proglašene mjere obrane od poplave jer je samo jedna nerazvrstana cesta zaseoka Šušnja pod vodom, a u nedjelju je spašena stoka s livade okružene vodom kod sela Lipova Polja, doznaje se u utorak nakon sjednice općinskog Stožera Civilne zaštite.

Županijski centar 112 Gospić u nedjelju 17. studenoga zaprimio je zahtjev za pomoć stanovnika Lipovog Polja s područja općine Perušić. Naime, zbog poplava nakon velikih oborina na području Like, 60-ak ovaca i nekoliko krava ostalo je na polju okruženo vodom, javlja RTL.

Obaviješteni su načelnik Stožera civilne zaštite općine Perušić i voditelj Službe civilne zaštite Gospić koji u koordinaciji s ravnateljem GD Crvenog križa Gospić donose odluku da pomoć pruži interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Gospić koji je osposobljen za spašavanje u elementarnim nepogodama i prirodnim katastrofama.

U pripravnost je također stavljen HGSS Gospić i DVD Perušić koji se nešto kasnije i uključio u akciju. Tijekom nedjelje spašene su krave, a zbog noći, kiše i nemogućnosti daljnjeg spašavanja akcija je nastavljena u ponedjeljak. U popodnevnim satima u ponedjeljak i 60-ak ovaca uspješno je prevezeno na sigurno.

“I ova akcija spašavanja pokazala je još jedan uspješni primjer koordiniranosti operativnih snaga civilne zaštite, Stožera civilne zaštite i Službe civilne zaštite Gospić, a načelnik Stožera civilne zaštite Gospić uputio je zahvalu ekipama koje su na kiši i po lošem vremenu odradile hvalevrijednu akciju, pritom pokazavši spremnost za nadolazeću zimu i nove izazove koji se pred njih postave”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva civilne zaštite.

Povratak na Net.hr