SLUČAJ IDE NA SUD?

OČAJNI JER MJESEC DANA NE ZNAJU ZAŠTO IM JE UMRLO DIJETE: Roditelji petogodišnjaka koji je umro od salmonele još čekaju obdukcijski nalaz

Smrt petogodišnjeg dječaka izazvala je veliku pozornost u cijeloj EU zbog jaja uvezenih iz Poljske, a ova bi tragedija mogla dobiti i pravosudni epilog, pišu Vijesti.hr.

ISTRAGA O SMRTI DJEČAKA IZ SAMOBORA: Zna se u kojem su trgovačkom lancu kupljena zaražena jaja

Dijana Kladar, odvjetnica oštećene obitelji koja se zarazila salmonelom i izgubila sina kaže kako oni kao stranka u još uvijek nisu u stanju doći do obdukcijskog nalaza.

ODMAH PROVJERITE KAKVA JAJA IMATE U HLADNJAKU: Nakon smrti dječaka u Bregani, povlače se jaja iz Poljske! Oglasio se i Pivac

Ne mogu do obdukcijskog nalaza

“Prama informacijama koje imamo, obdukcijski nalaz još nije napravljen iako je prošlo već mjesec dana”, kaže odvjetnica, i dodaje “Cijela situacija s obzirom na komunikaciju koja nije baš najbolja s Kauflandom i mesnom industrijom braće Pivac kod mojih stranaka se pobuđuje, mislim ipak nepotrebno, sumnja u regularnost provođenja cijelog obdukcijskog postupka.”

Odvjetnica Kladar kaže kako su dobili informaciju da ne mogu saznati sadržaj tog nalaza jer ga njena stranka nije naručila. A stranka ga nije mogla naručiti jer je cijela obitelj bila u bolnici. Drugim riječima, postoji situacija da obitelj ne može doznati razloge smrti svog djeteta.

Kladar dodaje kako se nada da nitko ne stopira te da će cijeli postupak biti u skladu sa zakonom i neće biti potrebno da se u cijeli slučaj uključi DORH.

Kaufland odbija kontakt

Ostatak obitelji koji je zaražen salamonelom lagano se oporavlja. Odvjetnica objašnjava kako su u posebno teškom stanju i zbog otežane komunikacije s eventualnim sudionicima cijelog postupka.

“Mi ćemo o pravnoj odgovornosti razgovarati ili mirnim putem ili ćemo završiti na sudu. Ali, svakako postoji moralna i profesionalna odgovornost primiti te ljude, njihovog odvjetnika. Tu je trebalo biti brže reakcije. Pa možda i postaviti pitanje treba li pomoć obitelji koja se našla u takvoj situaciji”, kaže odvjetnica Kladar.

Dodaje kako još nisu formalno angažirali druge institucije, ali da se namjeravaju obratiti ministarstvima zdravstva i poljoprivrede i saznati kakve su oni informacije dobili od drugih zemalja.

Povratak na Net.hr