Bolesnog oca iz bolnice odgurao kući na krevetu

Neviđena strahota i sramota koja je šokirala prolaznike, dogodila se u utorak u Splitu. Iznervirani Splićanin više nije mogao čekati Hitnu pomoć, pa je svog teško bolesnog 83-godišnjeg oca doma odgurao na bolničkom krevetu.

U Ulici moliških Hrvata u Splitu pojavio se Željko Nešić, poznati boksački trener, koji je svog teško bolesnog oca Milivoja Nešića iz bolnice na Križinama gotovo jedan kilometar gurao nogostupom na sanitetskim ležećim kolicima prema svojem stanu u Papandopulovoj ulici.

“Nisam više mogao čekati vozilo Hitne pomoći. Ne događa se ovo prvi put da ja s teško bolesnim ocem satima čekam Hitnu pomoć da nas iz bolnice prevezu kući. Sustav je potpuno zakazao”, ogorčen je Nešić.

Nakon sat vremena čekanja, Nešić je ponovno zvao Hitnu pomoć. Rekli su mu da čeka, a isto su ponovili kad je nazvao sat kasnije. Muškarac koji mu se javio tvrdio je da uopće ne zna za njegov prvi poziv.

Pukao mu film

“Naknadno je utvrdio da smo ipak zvali, valjda je pogledao u službene knjige. Kažem mu da sam ocu zaboravio ponijeti tablete i da mora nešto pojesti i popiti, jer se radi o teškom bolesniku. Muškarac s Hitne tada mi je rekao da mi ne može garantirati kad će vozilo Hitne pomoći doći po oca i mene”, ispričao je Nešić za Slobodnu Dalmaciju.

Tada se se Nešić odlučio na potez “očajnika“ te je sam oca na kolicima prevozi do kuće.

“Ma više nisam mogao. Pukao mi je film!”, kaže ogorčeni Splićanin.

Leo Luetić, ravnatelj Hitne pomoći u Splitu, nije komentirao slučaj.

Povratak na Net.hr