OBUSTAVILI OTVARANJE STEČAJA NAD TVORNICOM TRIKOTAŽE MTČ: / Više nemaju nepodmirenih obveza i opet su sposobni za plaćanje

MTČ Tvornica trikotaže u Štrigovi koja sada zapošljava oko šezdeset radnika jest, kako se navodi u medijima,

21.1.2020.
14:41
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Trgovački sud u Varaždinu u utorak je obustavio otvaranje stečajnog postupka nad MTČ Tvornicom trikotaže sa sjedištem u Štrigovi predloženim lani u studenom zbog neizvršenih osnova za plaćanje od milijun kuna.

Stečaj je predložila Financijska agencija (Fina) navodeći kako je sredinom studenoga ta tvrtka imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 1.008,823 kune.

Zapošljavaju 60-ak radnika

No, u podnesku sudu zaprimljenom u utorak direktor MTČ Tvornice trikotaže dostavio je potvrdu Fine od 20. siječnja da ta tvrtka iz Štrigove više nema nepodmirenih obaveza te je ponovno postala sposobna za plaćanje.

MTČ Tvornica trikotaže u Štrigovi koja sada zapošljava oko šezdeset radnika jest, kako se navodi u medijima, jedna od samo dvije tvrtke preostale nakon raspada nekada nadaleko poznatog međimurskog tekstilnog diva – Međimurske trikotaže Čakovec.

Tvrtka u Štrigovi, nastala na temelju pogona osnovanog 1985. godine, poznata je po proizvodnji dječje odjeće pod brendom ''Leptirić'' te navodno izvozi preko 80 posto proizvodnje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali