Play ponuda

OBULJEN KORŽINEK O ZAKONU O OBNOVI ZAGREBA: / 'Važno je da uvažimo sve dobre prijedloge'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Upitana hoće li uspjeti spriječiti potencijalnu manipulaciju s cijenama,

2.9.2020.
20:21
Igor Kralj/PIXSELL
Play ponuda

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u srijedu da je važno uvažiti sve dobre prijedloge na zakon o obnovi Zagreba i okolice kako bi konačan zakon bio cjelovit i pravičan.

"Zajednički je cilj da dođemo do zakona koji će biti cjelovit, pravičan i u tom smislu važno je da uvažimo sve dobre prijedloge", istaknula je Obuljen Koržinek za RTL.

Zakonom žele spriječiti manipulaciju cijenama obnove

Dodala je da će prihvatiti sve ono što će pomoći da se zakon unaprijedi, unaprijedi njegova transparentnost, neke stvari razjasne i neki kriteriji bolje specificiraju. Mišljenja je da takvih prijedloga ima te da moraju pažljivo analizirati sve amandmane. Upitana hoće li uspjeti spriječiti potencijalnu manipulaciju s cijenama, odgovorila je da je jedan od razloga zašto se donio takav zakonski okvir, da se za onaj dio obnove koji ide putem ovog zakona dogovore o organiziranoj obnovi kako bi se limitirale cijene.

"To je jedan od ključnih ciljeva zašto se uopće donosio poseban zakon, a ne da smo sve prepustili tržištu", poručila je Obuljen Koržinek.

Vezano za ljude koji su proveli cijelo ljeto u studentskom domu i koji se sada moraju premjestiti, ministrica je rekla da se radi na tome te da je cilj da su građani dostojanstveno i adekvatno smješteni te da se studenti mogu vratiti u studentski dom.

Image
PLENKOVIĆ O ZAKONU O OBNOVI ZAGREBA: /

'Vlada je otvorena za veći broj sugestija, ovo je važno za metropolu, tu nema pristranosti'

Image
PLENKOVIĆ O ZAKONU O OBNOVI ZAGREBA: /

'Vlada je otvorena za veći broj sugestija, ovo je važno za metropolu, tu nema pristranosti'

Škoro: Osnovni problem je što nema novaca

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kao najveći problem zakona o obnovi za RTL je istaknuo financiranje. Dodao je i da su poslali više desetaka amandmana.

"Jedna od manjkavosti koja će građanima zakomplicirati život je ona klasična priča kada su hrvatski zakoni u pitanju, a to je da postoji diskreciono pravo nekog tijela ili referenta da procjenjuje tko će dobiti djelomičnu, a tko potpunu obnovu", ocijenio je.

Upitan kako će se postaviti zastupnici Kluba, odgovorio je da se nitko u donošenju tog zakona ne može postaviti da bude protiv njega, ali i da u njemu vide puno problema.

Play ponuda
Play ponuda