HZZO objavio nova pravila – sve o listama čekanja za ortodontsku terapiju

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) najavio je u ponedjeljak početak projekta objedinjavanja lista čekanja za ortodontsku terapiju na temelju podataka koje je dostavio svaki pojedini ortodont.

Pacijenti koji su već bili na prvom ortodontskom pregledu te su upisani su na liste čekanja, mogu se javiti do 20. travnja u ustanovu u kojoj su bili na pregledu, ako u međuvremenu nisu započeli ortodontsku terapiju. Pacijentima će se prilikom pregleda utvrditi ortodontske anomalije, priopćio je HZZO.

Pravilnik o dentalnoj zdravstvenoj zaštiti iz obveznog zdravstvenog osiguranja izmijenjen je krajem prošle godine, a njime su utvrđene indikacije u kojim slučajevima obvezno zdravstveno osiguranje pokriva liječenje ortodontskom napravom.

Što ako je prethodni otrodont otišao u mirovinu?

Ako je prethodni ortodont, kod kojeg je obavljen prvi pregled, otišao u mirovinu ili više nije ugovorni doktor HZZO-a, pacijenti se mogu javiti drugom ugovornom ortodontu.

Sve dodatne informacije o dostupnim ortodontima pacijenti mogu dobiti u regionalnom uredu ili područnoj službi HZZO-a, a pacijenti koji su završili s ortodontskom terapijom i trebaju kontrolni pregled također se mogu javiti u regionalni ured ili područnu službu HZZO-a.

Povratak na Net.hr