IMOVINSKA KARTICA

OBJAVLJENA IMOVINSKA KARTICA MINISTRA FUCHSA: Na poklon dobio sat od 70.000 kuna, a naslijedio je i 1,1 milijuna kn vrijedne umjetnine

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ispunio je imovinsku karticu

Prema novoj imovinskoj kartici, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs suvlasnik je s trećim osobama kuće s okućnicom u zagrebačkim Šestinama vrijedne pet milijuna kuna te je vlasništvo stekao nasljedstvom. Suvlasnik je i šest građevinskih zemljišta u Zagrebu ukupno vrijednih nešto manje od tri i pol milijuna kuna. Vlasnik je 40 posto svakog zemljišta, a udjele je stekao nasljedstvom.

Fuch je naslijedio i tri stana u Zagrebu. Vrijedni su ukupno 1.270.000 kuna te je u njima suvlasnik 50 posto. Prijavio je dva vinograda u Veloj Luci vrijedna nešto više od 110 tisuća kuna, gdje je s trećim osobama kupio i voćnjak vrijedan stotinjak tisuća kuna. U suvlasništvu je i manjeg dijela šume u Raklju koju je dobio darovnim ugovorom.

ŠTO SVE POSJEDUJU HRVATSKI MINISTRI? Najbogatiji ima čak 7 nekretnina, a ‘najsiromašniji’ tek dva automobila i čamac

Umjetnine i sat

Od pokretnina je prijavio zbirku umjetnina vrijednu oko 1.150.000 kuna koju je naslijedio te dvije lovačke puške vrijedne 75.000 kuna koje je sam kupio. Prijavio je također i Chopardov sat procijenjen na 70.000 kuna, a koji je dobio kao obiteljski poklon.

Sa suprugom ima štednju od 530.000 kuna. Kredita ni drugih dugovanja nema. U rubrici o članstvu u udrugama i organizacijama, upisao je da je član Hrvatskog lovačkog saveza. Kao ministar, Fuchs dobiva plaću u visini od 18.246,37 kuna (29.843,69).

TKO JE MILIJUNAŠ, A TKO NEMA KUĆU NITI STAN: Imovinske kartice aktualnih Plenkovićevih ministara otkrivaju neke zanimljive detalje

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr