OPORBA RAZOČARANA

OBJAVLJEN JE ZAKLJUČAK VLADAJUĆIH O HGK: ‘Ako za ovo budu glasali, to će biti izdaja svega što su govorili posljednjih dana’

Početkom tjedna rečeno je kako se vladajuća većina dogovorila oko tog pitanja i da se u ukidanje članarine ide postepeno

Prošli tjedan Most je predložio izmjenu zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori u kojoj traži ukidanje obavezne članarine u HGK. Protiv te ideje su vladajući, a pobudu oporbe izazvao je potez skidanja te točke s dnevnog reda u petak.

Početkom tjedna rečeno je kako se vladajuća većina dogovorila oko tog pitanja i da se u ukidanje članarine ide postepeno. Fokus i Most objavili su zaključak vladajućih prema kojem čini se do toga neće za sada doći.

MOSTOVAC KUJUNDŽIĆ O UKIDANJU ČLANARINA HGK-U: ‘Dok god nas vladajući prozivaju znači da smo na dobrom putu’

“Upravo smo dobili sramotni zaključak Vlade u kojem se nigdje ne spominje ukidanje prisilnih članarina za HGK. Hrebak je potpisnik, ali ako za ovo budu glasovali, to će biti izdaja svega onoga što su govorili posljednjih dana ali i protržišne politike”, poruka je Mostovca Zvonimira Troskota.

HREBAK UOČI SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: ‘Vlada će izraditi svoj prijedlog ukidanja članarine HGK, Mostov je populistički’

Nađi: ‘Antireformska Vlada koči i najmanji napredak…’

Davor Nađi, saborski zastupnik iz Fokusa i kandidat za gradonačelnika metropole, također je nezadovoljan takvom odlukom. O tome je Nađi pisao na Facebooku.

“Nažalost, vladajuća većina se usuglasila i sutra će Saboru predložiti Zaključak iz kojeg se ni po čemu ne može naslutiti ni ukidanje obaveznog članstva ni obavezne članarine. Vrlo je izgledno da će takav zaključak biti i usvojen.

Antireformska Vlada nastavlja pod motom očuvanja ‘institucija’ kočiti i najmanji napredak koji bi doveo u pitanje njihovu biračku bazu temeljenu na uhljebništvu i kontroli većine gospodarskih aktivnosti u državi”, napisao je Nađi u Facebook objavi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr