ŽIVOT NA PANTOVČAKU

OBJAVLJEN DOKUMENT S TROŠKOVIMA: Samo na ribu Kolinda će ove godine potrošiti 200.000 kn. Evo koliko će koštati ostalo…

Objavljen je dokument u kojem je detaljno navedeno što sve Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u 2017. godini planira nabaviti, kao i cijene toga. Iznosi su objavljeni bez ODV-a.

U ovoj će godini Pantovčak samo za struju i plin imati izdatke od 1,6 milijuna kuna bez PDV-a. 187 tisuća kuna potrošit će se za uredski materijal u Uredu predsjednice, a to podrazumijeva uredski papir, toner, tinte i sl., dok je za potrošni materjal planirano 150 tisuća kuna, također bez PDV-a.

890 tisuća kuna za službena putovanja, 199 tisuća za ribu

Kada je riječ o službenim putovanjima, u ovoj će godini Ured predsjednice potrošiti 890 tisuća kuna bez PDV-a za zrakoplovne karte i smještaj u hotelima, dok će predsjednica za ispijanje kave i čaja potrošiti 50 tisuća kuna. Tu je i hrana, pa će tako svježe meso peradi I. kategorije koštati 45 tisuća kuna, a pića, alkoholna i bezalkoholna, koštat će 160 tisuća kuna. Za ribu će se platiti čak 199 tisuća kuna, a sir će koštati 25 tisuća kuna. Tu su i smrznuti proizvodi za 80 tisuća kuna te svježe voće i povrće koje će koštati 120 tisuća kuna.

Dodatnih 80 tisuća kuna potrošit će se na zastave, a 60 tisuća na uniforme pomoćnog osoblja. Poslovna i radna odjeća također će koštati, 95, odnosno 60 tisuća kuna.

Trošak za ‘usluge praćenja medija’

U dokumentu postoji stavka ‘dnevni, tjedni i mjesečni tisak’ za koju je planiran trošak od 60 tisuća kuna, ali osim toga postoji još jedna stavka koja će porezne obveznike koštati 120 tisuća kuna – ‘usluge praćenja medija’. Tu su i tiskarske usluge, usluge zračne luke te izrada odlikovanja. Ovdje možete pogledati koliko će sve to koštati:

Plan Nabave Ureda PRH Za 2017. by Marko Knezevic on Scribd

Svi troškovi Ureda predsjednice objavljeni u dokumentu zajedno će iznositi 7.781.700 kuna.

Povratak na Net.hr