ŠEST GODINA ZATVORA

OBITELJI POGINULIH KOMENTIRALE PRESUDU KAMENIČKOM: Majka pokojne Laure: ‘Šokirana sam, to je nikakva kazna’

‘Što je to šest godina za usmrtiti dvoje ljudi? Moj život se završio, ja više nemam života’

Marin Kamenički (22) koji je svojom suludom vožnjom zagrebačkom Ilicom od skoro 200 km/h usmrtio dvije i ozlijedio više osoba će pravomoćnom presudom Vrhovnog suda morati u Remetinec na šest godina. Jedna od poginulih u ovoj stravičnoj nesreći je i 22-godišnja suvozačica iz automobila Kameničkog, Laura Stelio.

Žana Stelio, majka pokojne Laure, kaže da ne zna što reći na presudu i da je šokirana. “Što je to šest godina za usmrtiti dvoje ljudi? Moj život se završio, ja više nemam života”, rekla je majka za 24sata.

Osim Laure, u nesreći je smrtno stradala 65-godišnja Nadica Holfinger, dok je 60-godišnji Damir Babić Alagić završio s teškim ozljedama te se još uvijek liječi.

SMRTONOSNA JURNJAVA 195 KM/H PO ILICI: Marin Kamenički ipak dobio veću kaznu, morat će u zatvor na 6 godina

Laurina majka: ‘To je nikakva kazna, nije bila obična saobraćajka’

Stelio se nadala da će Vrhovni sud popraviti gorak okus u ustima obitelji nakon nepravomoćne presude zagrebačkog Županijskog suda. Tada su mu presuđene četiri i pol godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kolovozu 2018. Vrhovni sud je presudu preinačio u dijelu kazni i Kameničkom kaznu zatvora povisio na šest godina i time je nastupila pravomoćnost presude. Također, određen mu je i obavezni istražni zatvor koji se određuje po službenoj dužnosti kada zatvorska kazna iznosi pet ili više godina.

“To nije nikakva kazna jer to nije bila obična saobraćajka. On je svjesno sjeo u auto s drugom osobom i uništio je te uzeo još jedan život. Svjesno je vozio 200 km/h u naselju. Svjesno je nagazio toliko u najprometnijoj zagrebačkoj ulici”, rekla je Žana Stelio.

OBIJESNOM VOŽNJOM USMRTIO DVOJE LJUDI: Kamenički je dobio 4,5 godine zatvora, tužiteljstvo sada traži povećanje kazne

Pomiješane emocije u obitelji poginule Nadice

Novinari 24sata kontaktirali su Teu, kćer poginule Nadice Holfinger. Ona je za to vrijeme bila na putu te za presudu nije ni znala. Nakon što je čula da je Kameničkom kazna povišena naježila se. Ista reakcija uslijedila je i na informaciju o tome da se Kamenički mora javiti u zatvor.

“I to je nešto, da ne živi sljedećih ne znam koliko godina kao da se ništa nije dogodilo”, komentirala je kratko Tea. Nadičina sestra, Željka Martić, također je pomiješanih emocija. Kazala je da se njihov odvjetnik žalio na presudu.

“U prvi mah nisam ni mislila na žalbu jer ne znam što se uopće može postići s tim. Odvjetnik je sugerirao da se žalimo kako ne bi ispalo da smo zadovoljni presudom. Teško mi je reći jesam li sad zadovoljna. Bar znamo da će sad početi služiti tu kaznu. Teže mi je bilo danas sve čitati nego slušati izricanje prvostupanjske presude. Iznenadila nas je brzina obje odluke”, rekla je Željka za 24sata.

Damir Babić Alagić, koji je nakon nesreće teški invalid, nije htio komentirati presudu. Izjave nije htjela davati ni obitelj Marina Kameničkog.

Povratak na Net.hr