'NEKA ŽIVI U DRUGOJ DICI'

OBITELJ PROPUCANOG SPLIĆANINA DONIRALA NJEGOVE ORGANE: Na ‘Rebru’ transplantirali pluća i srce, a u ‘Merkuru’ jetru

Muškarac u dobi od 50 godina dobio je pluća 32-godišnjeg Branka Mijatovića Naranče koji je preminuo u četvrtak navečer nakon što je u blizini Splita prije par dana ranije propucan u glavu

Transplantacija pluća, i to uspješna, izvedena je noćas u zagrebačkom KBC-u. Riječ je o prvoj uspješnoj transplantaciji pluća nakon 10 godina. Muškarac u dobi od 50 godina dobio je pluća 32-godišnjeg Branka Mijatovića Naranče koji je preminuo u četvrtak navečer nakon što je u blizini Splita prije par dana ranije propucan u glavu.

Jutros u 8 sati zahvat je završio, a pacijent je stabilno, doznaje Jutarnji list. U austrijskom centru za presađivanje pluća koju vodi dr. Walter Klepetko, posljednjih nekoliko godina, educirali su se hrvatski kirurzi. Kolege iz Austrije jučer su stigli u hrvatsku metropolu ne bi li sudjelovali na ovoj operaciji.

PREMINUO MIJATOVIĆ ZVANI ‘NARANČA’: ‘Kakav god da je bio, moj sin nije zaslužio da završi kao pas na ulici propucane glave’

Inače, operacija je trajala preko 12 sati te ju je vodio austrijski liječnik dr. Konrad Hoetzenecker dok je ekipu domaćih liječnika vodio kirurg dr. Zoran Janevski.

UHIĆEN OSUMNJIČENI ZA KRVAVI OBRAČUN NA KLISU: Omraženi Branko zvani ‘Naranča’ upucan u glavu i izbačen iz auta na cestu

Transplantirali i Mijatovićevu jetru i srce

Jednom pacijentu su istovremeno, u susjednoj operacijskoj sali, kardiokirurzi transplantirali Mijatovićevo srce te je tu operaciju vodio dr. Hrvoje Gašparović. Pacijentu u KB Merkur presađena su jetra propucanog mladića, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, 32-godišnjak iz Splita je u ponedjeljak malo prije 23 sata izbačen iz automobila prostrijeljene glave. Ostavljen je da leži na staroj kliškoj cesti u blizini tunela, a mrtvim je službeno proglašen u četvrtak u 21:30.

Mijatovićeva majka Elena Mijatović kazala je Slobodnoj Dalmaciji da je potpisala dokumente te da će organi njezina sina biti donirani.

“Neka živi u drugoj dici”, rekla je majka pokojnog mladića.

UHIĆENA DVOJICA ZBOG RANJAVANJA MUŠKARCA U GLAVU: Jedan od njih je dobro poznat policiji; Traže i njegovu djevojku

Povratak na Net.hr