Vojko Obersnel iz SDP-a, riječki gradonačelnik u odlasku, komentirao je rezultate prve ankete i izborne rezultate. Za N1 je rekao da je zadovoljan najavama rezultata izbora u Rijeci.

"Siguran sam u pobjedu Marka Filipovića u drugom krugu. Filipović i ja smo drugačijeg karaktera. I u dosadašnjem radu on je odrađivao glavninu razgovora s potencijalnim partnerima. Nakon 21 godine se zamorite od silnih gluposti i laži koje morate stalno slušati", kazao je Obersnel za N1.

Upitan hoće li ostati "u sjeni" ili ipak odlazi u mirovinu, Obersnel odgovara da ne razmišlja o političkoj mirovini. "Želim se prije svega odmoriti od svega. Ako Marku bude trebala pomoć, stojim na raspolaganju, ali politiku u Rijeci će voditi on i ne treba mu nitko suflirati", veli SDP-ovac.

'SDP plaća ceh glavinjanja vodstva stranke unazad par godina'

O koaliciji za Skupštinu, Obersnel je komentirao: "Logično je da se SDP u formiranju većine okrene svojim dosadašnjim partnerima, prije svega PGŽ-u, Možemo! i vjerujem da će to biti dovoljno za stabilnu većinu. Tko će ući u drugi krug, svejedno je jer Marko dobiva. Štimac glumi nezavisnog kandidata koji kaže da su njemu dobri i lijevi i desni, a ja mu baš ne vjerujem."

Galerija

Obersnel misli da aktualno vodstvo stranke ne treba mijenjati, ali da SDP, i to ne samo u Zagrebu, "plaća ceh glavinjanja vodstva SDP-a unatrag zadnjih nekoliko godina".

"Prije svega mislim na Bernardića, a Peđa Grbin je imao premalo vremena da stabilizira stranku, no vjerujem da će rezultat bio dovoljan poticaj da Peđa nastavi što je započeo", komentirao je Vojko Obersnel za N1.