PRIJAVLJENO HALMED-U

NUSPOJAVE NAKON DRUGE DOZE CJEPIVA: Djelatnici dubrovačke bolnice opisali simptome, najviša temperatura je bila 39.5 stupnjeva

‘Djelatnici su opisali kako imaju povišenu temperaturu, bolove u zglobovima, slabost i kostobolju. Najvišu temperaturu je imala jedna djelatnica, 39.5 stupnjeva’

Primjetan imunološki odgovor nakon cjepiva protiv koronavirus prilično je uobičajena pojava. Tako je najčešća nuspojava bol na mjestu injekcije dok ostale nuspojave uključuju umor, glavobolju, bolove u mišićima, hladnoću, bolove u zglobovima i ponekad visoku tjelesnu temperaturu.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić za Dubrovački dnevnik je potvrdio kako su nuspojave zabilježene kod četiri djelatnika ove zdravstvene ustanove koja su primila cjepivo. Oni su naime, među prvima cijepljeni Pfizerovim cjepivom koja su stigla u Hrvatsku.

“Sve nuspojave su pojedinačno prijavljene HALMED-u koji vodi evidenciju o tome. Djelatnici su opisali kako imaju povišenu temperaturu, bolove u zglobovima, slabost i kostobolju. Najvišu temperaturu je imala jedna djelatnica, 39.5 stupnjeva, koja je prošla u roku 24 sata. Svi oni su uzimali analgetike i antipiretike”, kazao je ravnatelj Bekić.

Dodao je da su nuspojave prijavljene za vrijeme docjepljivanja. Tijekom prve isporuke cijepljeno je oko 200 djelatnika dubrovačke bolnice dok je primanje druge doze u tijeku. Upravo u toj fazi, dokazala su ispitivanja, reakcije su najčešće.

RUSIJA TVRDI: ‘Naše je cjepivo protiv Covida-19 sto posto učinkovito’

ZNANSTVENICI S OXFORDA PRIRPEMAJU BRZU PROIZVODNJU NOVIH VERZIJA CJEPIVA: ‘Procjenjujemo učinak novih sojeva virusa’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr