SUSRET U MAĐARSKOJ

NOVOSADSKI NOVINAR KOJI SE NAŠAO NA PLENKOVIĆEVOJ METI: ‘Iznenadio me njegov odgovor jer smo obojica bili u Budimpešti’

Hrvatski premijer Andrej Plenković susreo se danas s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, no bilateralne razgovore dvojice šefova vlada zasjenila je jedna druga, prilično neobična situacija koja se dogodila nakon završetka sastanka u Budimpešti.

Naime, dok je Plenković davao izjave medijima, novosadski novinar Miodrag Sovilj s N1 televizije upitao je hrvatskog premijera s kime to hibridno ratuje Hrvatska, na što mu je Plenković uzvratio besmislenim protupitanjem: “Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?”.

“Iznenadio me takav Plenkovićev odgovor. Iznenadio me prije svega jer smo obojica u tom trenutku bili u Budimpešti, ali mislim da je Plenković na taj način zapravo pronašao put da ne odgovori na legitimno novinarsko pisanje, bez obzira na kojem jeziku ono bilo postavljeno”, komentirao je Sovilj za Novi list.

[VIDEO] PLENKOVIĆ SE SASTAO S ORBANOM U BUDIMPEŠTI PA ODBRUSIO SRPSKOM NOVINARU: ‘Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?’

Hibridno ratovanje, podsjetimo, postalo je u posljednje vrijeme mantra Andreja Plenkovića i članova njegove Vlade, bez obzira što je Sigurnosno-obavještajna agencija utvrdila i javno priopćila da se nikakav hibridni rat u Hrvatskoj ne događa.

Osim Plenkovića, o hibridnom ratovanju danas je na press konferenciji govorio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

On tvrdi da priča o hibridnom ratovanju nije došla iz vedrog neba jer takva vrsta djelovanja postoji godinama, dok s napredovanjem tehnologije napreduju i oblici u kojima se tzv. ratovanje može ispoljavati.

“Što se tiče hibridnog ratovanja, informacijskog ratovanja, specijalnog rata mogu vas uputiti na cijelu bibliografiju koja izlazi na stranim jezicima, u Hrvatskoj nažalost tek u nekoliko članaka i knjiga o čemu se danas intenzivno piše i intenzivno promišlja”, rekao je Božinović na konferenciji za novinare održanoj u povodu stupanja na snagu izmijenjenog  Zakona o kaznenom postupku.

Povratak na Net.hr