banner

OPISAO I DETALJE PROSLAVE

NOVOPEČENI MINISTAR OBRANE KOMENTIRAO MILOŠEVIĆA NA OLUJI I MEDVEDA U GRUBORIMA: ‘To je pozitivan pomak u zatvaranju ideoloških priča’

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je da je sasvim normalno da Boris Milošević dođe na obljetnicu Oluje i proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Knin, jer je član Vlade, a dosad su svi članovi Vlade sudjelovali u obilježavanju

Nakon što je premijer Andrej Plenković sinoć otkrio kako je dogovoreno da će na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu doći potpredsjednik Vlade za društvena pitanja iz redova srpske nacionalne manjine Boris Milošević, a da će na obilježavanju obljetnice pokolja srpskih civila u Grubore otići ministar branitelja Tomo Medved, cijelu je situaciju za N1 komentirao novopečeni ministar obrane Mario Banožić.

PLENKOVIĆ OTKRIO: SDSS-ov Milošević ide u Knin, a Tomo Medved u Grubore!

Nije riječ o trgovini

“Ne bih rekao da je riječ o trgovini, ako govorimo o potpredsjedniku Miloševiću, on je član Vlade, dosad su na Oluju dolazili svi članovi Vlade. Ministar branitelja doći će u Grubore i to je pozitivan pomak u zatvaranju ideoloških priča. Mi znamo tko je pobjednik, Hrvatska se branila od agresora, te su stvari jasne i ne treba ih stavljati ni u jedan drugi kontekst. Svaka žrtva u tom periodu nije se trebala dogoditi, nitko više ne želi rat na ovom prostoru” rekao je Banožić.

Dodao je da bi Milošević došao u Knin bez obzira na to hoće li Medved ići u Grubore ili ne. “Tako je, član je Vlade, svi su članovi Vlade bili na Oluji”, zaključio je ovu temu Banožić.

PLENKOVIĆ: ‘Za Borisa Miloševića bi bilo jako dobro i korisno da dođe na proslavu Oluje u Kninu’

Plenković: ‘Milošević ide na Oluju, a Tomo Medved u Grubore. To će biti snažna poruka’

Drugačija proslava Oluje

Banožić je prilikom svečane dodjele činova i pohvala u MORH-u, govorio i o samoj proslavi praznika i obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja. Zbog epidemije koronavirusa ovogodišnja će proslava biti drugačija od dosadašnjih.

“Dio događaja koji će se odnositi na 4. kolovoza je dodjela odličja na tvrđavi, tamo će biti prisutno šest aktivnih časnika i devet ratnih zapovjednika. Kada govorimo o 5. kolovozu, nastojali smo zadržati sve događaje osim odlaska na tvrđavu, sva događanja bit će dolje na trgu, sve što se događalo na tvrđavi kao što je podizanje zastave i čitanje imena poginulih i stradalih pratit će se na trgu preko video zida, broj ljudi na trgu je propisan, pazit će se na razmak. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća te prelijetanje MIG-ova bit će i ove godine pokušali smo utjecati samo na ono gdje su kontakti bliski”, objasnio je ministar obrane.

SRPSKI MEDIJI PODIVLJALI ZBOG MILOŠEVIĆA U KNINU: ‘Ništa mu nije sveto! Odlazi na mjesto pogroma Srba!’

MILOŠEVIĆ KOMENTIRAO ‘OLUJU’ I UZVIK ‘ZA DOM SPREMNI’: ‘Ako je moj dolazak u Knin gesta, imam želudac za svaku vrstu geste’

 

Povratak na Net.hr