DOBIO JE NJEGOVO PISMO

NOVO PREPUCAVANJE PREMIJERA I PREDSJEDNIKA: Plenković kaže da je tema Janafa ‘razlog Milanovićeve prpošnosti’

‘Svjedočimo novome sportu koji se zove Twitter pisma’

Premijer Andrej Plenković danas je upitan o dopisivanju s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem u vezi održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Novinarima je poručio da je Milanovićevo pismo vidio prije u medijima nego što ga je dobio na stol.

“Svjedočimo novome sportu koji se zove “Twitter pisma”. Sve što se napiše, odmah se objavljuje”, komentirao je Plenković te dodao da je on premijer preko četiri godine i da je bilo otrpilike dvije sjednice Vijeća godišnje, dok je s aktualnim predsjednikom imao jednu.

“Gledali smo je li bilo kakve korespodencije s bivšom predsjednicom oko dogovora ovakvih sastanaka. Nema je. Nisam poslao nijedno pismo vezano za ovo niti ću to raditi dalje. Ono što ću rado potpisati s predsjednikom je poziv koji ćemo uputiti drugim članovima Vijeća nacionalne sigurnosti kad se dogovorimo o terminu i dnevnom redu sjednice Vijeća”, rekao je premijer.

PLENKOVIĆ O MILANOVIĆEVOM PRIJEDLOGU: ‘Oproba može sugestijama sudjelovati u izradi Nacionalne razvojne strategije’

‘Razlog Milanovićeve prpošnosti je tema Janafa’

Premijer je istaknuo da neće odustati od dosadašnje prakse načina dogovora tog sastanka koju je imao u svom mandatu. Na tu temu će korespodenciju i dalje voditi Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Vladina ureda. Plenković je rekao da će upravo Frka-Petešić slati sugestije o terminu te dnevnom redu predstojniku Ureda predsjednika RH Orsatu Miljeniću.

“Osnovni razlog Milanovićeve prpošnosti je tema Janafa koja je inicirala svu eksploziju komentara predsjednika. Čak je, kada smo trebali razgovarati oko veleposlanika, on kazao da to trebaju rješavati Miljenić i Frka-Petešić. Taktiziranje o tome tko je kome dao potpis je dječja igra. Riječ je o ničim izazvanom performansu na jednom tehničkom pitanju”, rekao je Plenković novinarima.

PLENKOVIĆ MILANOVIĆU I JANDROKOVIĆU UPUTIO NACRT RAZVOJNE STRATEGIJE: ‘To je dokument oko kojega treba širi konsenzus’

Povratak na Net.hr